"Mucizevi" Konaklama ve Yaşam Merkezi

Merhabalar sevgili okurlar.

1964 yılında kurulmuş olan, Türk Kanser Derneği, Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor. T.C. Bakanlar Kurulu'nun19646-3728 sayılı kararı ileKamu Yararına Çalışan Derneklerstatüsünü kazanmış ve 748750 sayılı kararı iledeTürkadının kullanım hakkına sahip olmuş bulunuyor. Dernek, topluma koruyucu sağlık hizmetlerini ulaştırmak ve toplumda erken tanı bilincini oluşturmak için ücretsiz sağlık tarama hizmetlerini kesintisiz olarak halkımıza sunuyor. Aynı zamanda belediyeler ve kurumlarla iş birliği içinde, toplumu kanser hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer ve konferanslar düzenliyor.

Türk Kanser Derneği, kurulduğu günden bu yana; "kanser hastalığı ile ilgili tüm konularda dünya çapında bilgi ve gelişim merkezi olmak, ulusal kanser bilincinin oluşturulması ve dünyadaki merkezlerle entegre çalışmalarıyla öncü kuruluş olarak bilinmek ve dünyada referans olarak gösterilen yenilikçi bir dernek olmak" vizyonu ile yürütüyor çalışmalarını.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kanser hastaları için psikolojik destek çok önemli. Kanserin yaşamı tehdit eden önemli bir hastalık olması hem hastayı hem de yakınlarınıpsikolojik açıdan etkiliyor. Hasta için gelecek kaygısı, yaşam ideallerinin tehdit altında olması, güç ve kontrolün her şeye yetmeyebileceği gerçeği, sosyal rollerin değişimi, organ ya da saç kaybı yaşama gibi beden değişiklikleri, bağımlı ve muhtaç olmagibi hisler hastada ve hasta yakınlarında endişeye neden oluyor. Hastalığın etkilediği organa göre; biyolojik etkileri, hastalık algısı ve tetkik süreçlerinin yorucu psikolojik etkileri, tedavilerin yan tesirleri nedeniyle depsikolojik sıkıntılar yaşanabildiği bilinen bir gerçek. Mutsuzluk, isteksizlik, hayattan tat almama, uykusuzluk, yorgunluk, iştahsızlığın yanı sıra endişe atakları, öfke nöbetleri ve ölüm korkusu sıklıkla bu sürece eşlik ediyor. Bu dönemde hastaya gerekli psikolojik destek sağlanmazsa, hastalığın beden üzerinde yarattığı etkilerin kontrolü de ister istemez güçleşiyor.

Psikolojik desteğin kanser hastasını yaşama bağladığının, medikal tedavinin olumlu etkilerini büyük ölçüde artırdığının bilincinde olan Türk Kanser Derneği, kanserle mücadele eden hastalarına ve yakınlarına,ücretsiz olarakpsikolojik danışmanlık hizmeti sağlıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gerek yetişkin gerekse çocuk kanser hastaları; ikamet ettikleri şehirlerde onkoloji hastanesi bulunmadığı veveya büyük şehir hastanelerimize gelmelerinin şart olduğu durumlarda maddi imkansızlıklardan dolayı başlarını sokacak bir ev bulamayabiliyorlar. Kanserle mücadele eden hastalar ve aileleri; yazın park ve bahçelerde yatarak kışın ise akrabalarının evlerine sığınarak, bazen bir göz odada tedavilerine devam etmeye çalışabiliyorlar. Daha da acısı, onkoloji hastanelerinin bulunduğu şehirlerimizde kalacak yeri olmadığı için kanser tedavisine devam edemeyen hastalarımızın var olma ihtimali

Kanser hastalarının bu büyük sorununa çözüm getirebilmek amacıyla; İstanbul Şişhane' de bulunan Türk Kanser Derneği Merkez Binası' nda, Mucizevi Konaklama ve Yaşam Merkezi hayata geçirilmiş bulunuyor. Mucizevi' nde, hastalara ve refakatçilerine tedavileri boyuncaücretsiz olarak:

strong class'read-more-detail'Haberin DevamıKonaklama (kişiye özel odalarda),Sıcak su (724),Yemek (3 öğün),Psikolojik destek,Beslenme danışmanlığı,İnternet,Tedavi takibi,Beceri edindirme kursları