Yanlış giden bir şey var ama...

Bireysel performanslarla ya da şanssızlıklarla açıklanamayacak bir durum var ortada... Sezonun büyük bölümünde etkili oyunuyla dikkat çeken Galatasaray'daki düşüş daha genel sorunlara işaret ediyor gibi! Eksiklikler elbette bir şey ifade ediyor ama biraz geri çekilip resmin bütününe bakmak lazım sanırım. Mesela Ziyech'in son dakika kadrodan çıkarılmasının ardından ortaya atılan 'maaşlar ödenmiyor' iddiası, mesela 'yönetim arasında çatlaklar var' dedikodusu, mesela hakem hataları sonrası 'tepkiler gecikti' eleştirisi, ya da Başkan Özbek'in 'kenetlenme' çağrısı yapma gereği duymasına neden olacak gerekçeler...

BU BİLDİĞİMİZ ZAHA MI!

Doğrudur ya da yanlıştır ama görünen o ki takımın yarıştaki bütün konsantrasyonunu bozan bir durum var ortada. Bir gün önce şampiyonluk yarışındaki rakibinin ortaya koyduğu kazanma hırsının Rams Park'ta konulamamasının izahı yok yani... Tek tek futbolcu performansları ise genelde hayal kırıklığından öte gidemiyor. Yani Icardi'nin yokluğunda Halil Dervişoğlu yokları oynuyor, Premier Lig'de takır takır adam geçen Zaha, "Biz yanlış Zaha'yı mı aldık" dedirten bir performansla saç baş yolduruyor. Tete esame listesindeki bir isimden ibaret... Ndombele desen eh işte!

KARAKTER ORTAYA KOYDU

37 yaşındaki Mertens, çıktığı ana kadar takımı ateşleyen tek isim neredeyse... Nasıl büyük bir karakter olduğunu kanıtlarcasına daha fazla koşuyor, daha fazla kazanmak istiyor, daha fazla sorumluluk alıyor. O yüzden attığı penaltı sonrası 'Merteensss, Merteensss' tezahüratlarıyla kenara gelebiliyor... Mertens'in yanına yazılacak isimler de var elbet... lki Barış Alper! Ortaya koyduğu fi zik gücü ile hem sol bekte önemli işler yaptı hem de takımının hücum aksiyonlarında ciddi roller üstlendi. Muslera, Abdülkerim, Torreira ve Nelsson da listedeki diğer isimlerdi. Her ne kadar yukarıda saydığım sıkıntılar belirleyici olsa da Atilla Karaoğlan'ın ilk yarıdaki bariz golü iptali ölümcül bir hata olabilirdi. Galatasaray, zor da olsa hem kritik önemdeki 3 puanı hem de Karaoğlan'ı kurtarmış oldu!