Mbappe'nin kulağı çınladı

Üç puanların güçlükle alındığı İstanbulspor ve Gaziantep maçları sonrası kritik virajlardan biriydi Samsun deplasmanı. Alman Teknik Direktör Gisdol yönetiminde ne oynadığını bilen, maç boyunca oyun sistemine bağlı kalan bir takım Samsunspor... Yani öyle saha dizilişini 'büyük maç' diyerek değiştirip 10 kişiyle savunma yapan bir oyun karakterine sahip değiller.

SOL KANAT HİÇ ÇALIŞMADI

Dün de Galatasaray karşısına bu anlayışla çıktılar. Galatasaray ise uzun süre sonra futbol oynamayı amaçlayan bir rakiple karşılaşıyor olmanın verdiği rahatlıkla ilk dakikalarda Samsun sahasında ciddi bir hakimiyet kurdu. Zaten goller de peş peşe geldi. Bir süredir suskun olan Icardi bir kez daha asistle skora doğrudan katkı yaparken, grafiğini her maç yükseltmeye devam eden Barış Alper Yılmaz, Mbappe'nin kulaklarını çınlatan bir koşu ve çalımla topu ağlara gönderdi.

11 dakikada gelen iki gol sonrası Samsunspor oyun karakterinin gereği olarak rakip sahada daha fazla gözükmeye başladı. Galatasaray orta sahası dönen ikinci topları da rakibe bırakınca, Sarı-Kırmızılılar'ın blokları arasındaki mesafe iyice açıldı. Bunda Galatasaray sol kanadının neredeyse hiç çalışmamasının büyük etkisi vardı.

Anlaşılan Kerem Aktürkoğlu, Rams Park'taki Gaziantep mücadelesinde, oyundan alındığı dakikada kalmıştı! Kerem'in psikolojik olarak maçta olmadığı her halinden belliydi... Yine son paslarda ciddi hatalar yaptı, son vuruşları kötüydü. Hatta çok tanık olmadığımız şekilde rakibini kovalamaktan da imtina etti.