İş 'Defansta' bitti

Saha dışı tartışmaların odağında geçen iki haftanın sonunda dün seyircisiyle buluştu Galatasaray... Aynı gün puan puana yarış içinde olduğu ezeli rakibi 5-1 gibi net bir skorla galip ayrılmış, Sarı-Kırmızılılar 7 eksikle ve ilk kez bir arada oynayan bir 11'le maça çıkmıştı.

N'Dombele-Kerem Demirbay ikilisinin ne yapacağı, Halil Dervişoğlu'nun forvette, Kaan Ayhan'ın sağ bekte, Zaha'nın da sağ açıkta nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu. Olası puan kaybına tahammül yoktu ve rakip Süper Lig'in dersini en iyi çalışan hocalarından biri olan Hakan Keleş'in takımıydı.

KALEDE 18'LİK BİR DEV

Hakan hoca, Sarı-Kırmızılılar'ın puan kaybettiği maçları iyi analiz etmiş olacak ki topu rakibine bırakmayı tercih etmişti. Konyaspor takım halinde rakibini karşılıyor, Moreno ve Oleveira'yı rakibin arkasına sarkıtmanın yollarını arıyordu. Üstelik ilk süper lig maçına Rams Park'ta çıkan 18 yaşındaki genç kaleci Deniz müthiş bir performans göstererek takımının yaslandığı dakikalarda can simidi görevi gördü.

Galatasaray'a gelecek olursak... Bekleyen takımlara karşı hep benzer sıkıntılar yaşayan Sarı Kırmızılılar, Konyaspor duvarını yıkacak hıza ulaşamadı. İlk yarıda yüzde 72'lik topla oynama, 5'i kaleyi bulan 16 şut ve 16 kez rakip ceza sahasında buluşma istatistiğine rağmen maçı koparacak o son dokunuş bir türlü gelmedi.

YÜKSEK KONSANTRASYON

İkinci yarı da gol gelene kadar sahada benzer bir oyun vardı. Dakika 63'ü gösterdiğinde Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu'nun iki kez yapamadığını yaptı ve gelen topa yarım vole vurarak skoru değiştiren isim oldu. O dakikadan sonra Konya biraz daha öne çıkmaya ve Galatasaray kalesinde önemli pozisyonlar bulmaya başladı. Barış Alper, Abdülkerim ve Nelsson'un yüksek oyun konsantrasyonu bu pozisyonların gole dönüşmesini engelledi.