BÜYÜK MAÇ HOCASI

Bordo-Mavililer'in onca eksiğine karşın idealine yakın bir kadroyla Trabzon deplasmanındaydı Galatasaray.

Okan Hoca, Bayern Münih, Manchester gibi Şampiyonlar Ligi maçlarında ya da derbilerde olduğu gibi büyük maçlara özel hazırlandığını gösteren dokunuşlar yapmıştı... Solda eleştirilerin odağında olan Zaha ilk kez tek forvet olarak en uç noktadaydı, takımın jokeri Kaan Ayhan sol bekte, diğer jokeri Barış Alper Yılmaz sağ açıktaydı. Son kupa maçının kuşkusuz en iyisi Kerem Demirbay, Torreira ile orta saha yükünü omuzlamıştı.

Abdullah Hoca ise beklentilerin aksine savunma futbolu yerine daha açık oynamayı tercih etmişti. Kaleden uzun toplarla çıkıp, dönenleri almayı planlamış, Galatasaray'ın rahat pas yapmasını engellemek istemişti. Zira Sarı Kırmızılılar, son haftaların en iyi Trabzonspor'u karşısında ilk yarıyı sezonun en düşük pas yüzdesiyle oynamak zorunda kaldı.

ZAHA GÖZ KAMAŞTIRDI

Ancak bu beraberinde Zaha gibi, Barış Alper gibi, Kerem Aktürkoğlu gibi geniş alan oyuncularına sahip Galatasaray için ciddi fırsatlar yarattı. Özellikle Zaha ile Barış sadece hızlarıyla değil fizik üstünlükleriyle de rakipleri üzerinde büyük baskı kurdu. Zaha sezon başından beri en etkili oyununu santrfor olarak oynadı, biri sayılmayan 3 golü ve 1 asistiyle bu oyununu taçlandırdı. Zaten yetenekleri tartışılmazdı ama dünkü performansıyla Galatasaray seyircisindeki kredisini daha da artırdı. Böyle bir çıkışa hem onun hem de Sarı-Kırmızılı renklere gönül verenlerin büyük ihtiyacı vardı.