Böyle kazanmak zor bay'ım!

Liglerin erteleme kararı sonrası bir bardak suda koparılan fırtına ve beraberinde yaşanan tartışmalar hâlâ hafızalarda... Oysa ortamın ne kadar gereksiz aside edildiğini dün akşam çok net gördük.

9 eksikle, 16 Aralık'tan 7-8 derece daha soğuk bir havada çıktı Sivas deplasmanına Galatasaray... Sağda Ali Turap ilk kez A takım formasıyla sahadaydı, solda en son akla gelen isim Kazımcan vardı... Kerem'e sağ açık düşmüş, Icardi'nin boşluğunun üçüncü forvet Halil Dervişoğlu ile doldurulması planlanmıştı. 90 dakikanın sonunda Galatasaray 1 puanla yetinmek zorunda kalırken bunun gözle görülür 3 ana nedeni vardı:

1- OKAN HOCA: Kendisi de maç sonunda ifade etti; "kinci golü bulmak için daha çok rakip sahaya gitmeliydik. Hakem hata da yapsa, biz eksik de olsak buradan kazanarak ayrılmak zorundaydık"... Tamam eldeki en olası 11 ile sahadaydı Galatasaray, ilk yarı ortada iştahlı bir oyun da vardı. Yüzde 67 topa sahip oldu, 18 kez rakip ceza sahasına girdi, golü buldu ve 2 topu direkten döndü. Ancak ikinci yarının büyük bölümünde Sivas'a geniş oyun alanları verirken Okan Hoca geç oyuncu değiştirme geleneğinden vazgeçmedi. lk değişiklik 69'uncu dakikada geldi, diğerleri 83, 88 ve 89'uncu dakikalarda. Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıyı korner atamadan tamamladı.

2- YILDIZLAR SORUMLULUK ALMIYOR: Elbette her takımın benzer sıkıntılı dönemleri olacak. Böylesi durumlarda takımın ağabeyleri mi dersiniz, yıldızları mı dersiniz birilerinin çıkıp ekstra sorumluluk alması lazım. Mesela Zaha'nın, Tete'nin, Ndombele'nin... Özellikle Zaha! Her ne kadar golde asisti yapan isim olsa da, C.Palace günlerinde takımını sırtlayan isim olduğunu düşününce insan çok daha fazlasını bekliyor.