Yeni golcü, yeni nöbetçi

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Süper Lig'de "daraltılmış" bir zirve rekabeti var. Şampiyonluğun favorileri de adayları da iki takım: Galatasaray'la Fenerbahçe Sıradakilere kapalı bir yarış bu
İki şampiyonluk favorisini izleyen takım sayısı da iki: Trabzonspor ile Beşiktaş'ın arasına başka takımların gireceğini düşünmüyorum. Böylece üçüncülük-dördüncülük de (Avrupa tahtası) kapalı. Bu statik görüntülü "daraltılmış" rekabet ortamında üçüncülüğü kovalayan Beşiktaş'la son sıradaki İstanbulspor'dan iyi bir maç sunmalarını bekleyebilir miyiz Hayır bekleyemeyiz. Peki, o zaman seyrettiğimiz neydi Çok güzel bir maçtı. Özellikle zayıf olarak kabul edilen sonuncu sıra takımının bulunduğu yere isyan edercesine maça kattığı heyecan ve dinamizm alkışa değerdi.
İstanbulspor ne yaptı dün 3-4-3'le rakibine göre daha kalabalık bir orta alanla topu kazanıp yüklendi.. Sambissa, Loshaj, Jackson ve Ali Yaşar, çabuk ve akıllı ataklarla Al Musrati-Gedson ikilisinden oluşan Beşiktaş merkezini kolay geçtiler. Tehlikeli pozisyonlar ürettiler. Kaleci Mert ile Necip, Colley, Masuaku'nun müdahaleleri ev sahibinin gollerini önledi.
Beşiktaş da bol pozisyonlu, baskılı futbol oynadı. Aradıkları golleri buldular. Maçta çekişmeli güzellikler izlemeye başladık. Cenk Tosun'un attığı 2 şutun gol olmayışı şanssızlıktı. Ama "Ağır Abi" Cenk, 23'te Semih kardeşine öylesine güzel bir asist yaptı ki, genç golcü de soluyla düzeltip önünü açtığı topa sağıyla vurup açılışı yapıverdi. Dünkü oyunu ve takım arkadaşlarının ona gönülden yardımları, attığı 9. golden sonra galiba Fenerbahçeli Semih Şentürk'ten sonra bir "Nöbetçi Golcümüz" daha oldu. Dileyelim ki dünkü Semih de Milli Takım'a kadar uzasın, gollerine devam etsin!.