'Çalışıyoruz her zorluğu aşabiliriz'

Sergen Yalçın'la konuştum. Böylesine loş ve karanlık günlerde aradıklarınız genellikle telefona bile bakmaz. Konuşmaktan, yüzleşmekten kaçınırlar. Sergen öyle yapmadı. Telefonu açtım, "Merhaba Attila abi, nasılsın" dedi.

"Bizim nasıl olduğumuz önemli değil, asıl sen nasılsın Söyle bakalım, toparlayabildiniz mi"

Beşiktaş'ın yaşayan efsanesi, eşsiz kaptanı ve şampiyonluk apoleti takmış başarılı hocası, çok rahat ve gerçekçi bir durum raporu verdi:

"Evet, su bardağına tekme atmam yanlıştı. Hiç hoş değildi. Bunu biliyorum. Ne zamandır üzerimizde bir kontrol kaybı var. Kontrolü kaybedince hatalar yapıyorsunuz. Ne zamandır psikolojimiz pek sağlıklı değil. Sıkıntılar ve baskı altında mücadele ediyoruz. Kurgumuz güzel, planımız güzel ama yine de bireysel hatalardan uzaklaşamıyoruz."

Peki nasıl aşacaklar bu süreci

"Vallahi çalışıyoruz. Yine her zorluğu aşar, başarı adına her şeyi yaparız. Yalnız, kötü niyetli insanlar da var. Sonuçlar gelmeyince ortamı bozuyorlar. Şu malum maçta bazı oyuncularımızın bazı hataları sonucu etkiledi. Futbolda çabuk oyun, reflekslerle başlayan ya da tamamlanan hatalara da yol açabilir. Orkun'un kırmızı kartı... Hayatta hiçbir oyuncu rakibinin tendonuna isteyerek öyle basmaz! Ama futbol bu... Görüyorsunuz işte, oluyor. Emirhan mesela... Çocuk çok başarılı... Duran'ın atağında kestiği topu sağ ayakla uzaklaştırınca rakibine kaptırdı. Duran'ın attığı golle maçı kaybettik."

Üzüntülerini de anlattı:

"Maç sabahı sarı ve kırmızı kartlara dikkat etmelerini, özellikle kırmızı kartların takımın belini bükeceğini anlattım, uyardım. Ama bu oyunda hiç beklemediğiniz, duyarlılık gösterdiğiniz konularda da maalesef böyle talihsizlikler oluyor."