Arat ve Beşiktaş
Üzülerek yazıyorum. Beşiktaş'ı zor günler bekliyor. Futbol şubesinde yaşanan hayal kırıklıkları, şampiyonluk hedefinin (bence) kaybedilmesi, sadece spor alanında değil, yönetim kademesinde de sıkıntılara yol açıyor.
Konuştuğum Beşiktaşlılar, en geç 25 Mayıs 2024'de gerçekleştirilmesi beklenen olağan kongrede Hasan Arat'ın yeniden aday olmayabileceğini, aday olsa da önemli rakiplerle yarışacağını söylüyorlar. Kulislerle fazla ilgilenmediğim halde, bu yorumları yapan bir çok üyenin varlığını biliyorum.
Hasan Arat aday olur mu, olmaz mı Elbette bu konuda kendisi, ailesi ve yönetimdeki arkadaşları karar verecek. İşbaşına geldiğinden beri inişli-çıkışlı günler yaşayan Beşiktaş başkanının başarısız olduğunu söylemek zordur. Kulüp olarak en ihtiyaç duyulan zamanda şirket sermayesinin artırılması ile oluşan 1 milyar liraya yakın gelirin yarısını banka kredisine ödediler. Öteki yarısı da (yaklaşık 14 milyon Euro) ellerini rahatlattı. Transfer aşamasında Hüseyin Yücel'in katkısıyla kolay ve çabuk operasyonlar geliştirdiler. Futboldaki yenilenme (Santos'tan Bronckhorst'e) dalgalanmalarla geçen bir süreç başlattı..
Beşiktaş futbol takımı şu anda başarı için 2 gerçek hedefe kilitlenmek zorunda. İçeride Türkiye Kupası, dışarıda UEFA Avrupa Ligi UEFA'nın uyguladığı yeni formata göre 8 maçın tamamlanmasıyla 36 takımdan son 12'si elenecek. İlk 8 beklerken, 8'erli iki gruptan oluşacak son 16 takım, ikili eşleşmelerle çeyrek finale kalma mücadelesi verecek. Şu anda Galatasaray 3. sırada, Beşiktaş 18., Fenerbahçe de 21. durumda. Üç ekibimizin de elenmeden üst gruplarda yola devam edebileceğini sanıyorum.
Beşiktaş açısından bakarsak Siyah beyazlı ekibin son 16 elemelerini aşıp çeyrek final oynaması başarıdır. Böyle bir olasılığı yok sayamayız.
Başkan Hasan Arat'ın, 48 gün önce yazdığım gibi futboldaki durgun ve dağınık ortamı değiştirmek üzere tüm üyeleri, teknik adamları ve futbolcuları ayrı ayrı masaya çağırarak uyarması, motivasyon eksikliğini giderecek önlemler almasını öneriyorum.
Arat hayatındaki en anlamlı hedeflerden birini, Beşiktaş başkanlığını gerçekleştirdi. Başkanlığının ilk dönemi için önümüzdeki 6 ayda kolları sıvaması, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte beklenen hamleleri yapması gerekiyor.
Rusya, Ukrayna, İsrail, Gazze ve spor
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Rusya'ya önce doping cezası verdi. Ardından Ukrayna'ya saldırdığı için sporun tüm alanlarından dışladı
Uluslararası federasyonlar da IOC'ye uydular, Rus kulüpleri ve ulusal takımları, müsabaka takvimlerinden düştü. Bir de İsrail - Filistin sorunu var. Ama Beşiktaş'ın Maccabi Tel Aviv'le karşılaşması gibi İsrail spor takvimlerinde yer alabiliyor. Araştırdım: Rusya Olimpiyat Komitesi, işgal edilen Ukrayna topraklarında peş peşe üç olimpiyat komitesi kurmuş. IOC'nin karşısında bir hamle daha yapmış. Dışlama sürecek.
Peki Gazze'de on binlerce cana kıyan, Lübnan'ın canına okuyan İsrail'e yaptırım yok mu IOC, savaşı "Hamas'ın başlattığını" ileri sürüyor. Bu durumda İsrail de kendi güvenliği için füze atmaya devam ediyor.