'Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu' 3 yaşında! Geleceğin kadın mühendislerini destekliyor

Getir, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile 2022 yılında başlattığı 'Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu', ile mühendislik alanında lisans eğitimi alan kız öğrencilere burs imkânı sunuyor. Bursun yanı sıra teknoloji ve kurumsal bilgi birikimi ile kişisel gelişim kaynaklarını da bursiyerlerle paylaşan Getir geleceğin kadın mühendislerinin yetişmesine katkı sağlıyor. Üç yıl içinde 60 öğrenciye dokunan ve 13 öğrencinin başarıyla mezun olduğu program, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 44 öğrenciyle devam ediyor. Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde eğitim gören gençler, bilgisayar, yapay zeka, biyomühendislik, mekatronik, havacılık ve uzay mühendisliği gibi farklı mühendislik dallarında öğrenimlerini sürdürüyor. Program, yeni eğitim-öğretim döneminde mentorluk desteği de eklenerek devam edecek. Getir'in İstanbul'daki genel merkezinde Getir CEO'su Batuhan Gültakan ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın'ın yanı sıra Getir İcra Kurulu üyeleri ve teknoloji ekiplerinde görev yapan çalışanlarla bir araya gelen öğrenciler, deneyim paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

'TEKNOLOJİDE KADIN TEMSİLİNİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Günümüzde teknoloji alanında yetenek ihtiyacının arttığını ve bu alandaki kadın temsilini güçlendirmeyi önemsediklerini belirten Getir CEO'su Batuhan Gültakan, "Yenilikçi bir teknoloji şirketi olarak yalnızca geliştirdiğimiz çözümlerle değil, bu alanın geleceğini şekillendirecek kadın mühendis adaylarını desteklemek ve onları cesaretlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla 2022'de Türk Eğitim Vakfı'yla birlikte 'Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu'nu hayata geçirdik. Burs Fonu'yla maddi desteğin ötesine geçerek, bilgi ve deneyim paylaşımıyla genç kadınların yolculuklarına ışık tutmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerine destek verdiğimiz genç kadınların, ileride teknoloji dünyasında önemli başarılara imza atacağına ve başka kız öğrencilere de ilham vereceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 40

Çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerini yalnızca burs programlarıyla değil, istihdam politikalarıyla da hayata geçirdiklerini belirten Gültakan "Şirketimizde kadın çalışan oranı yüzde 40. Teknoloji ekiplerimizde bu oran yüzde 30'a ulaştı. Üst yönetimde yer alan liderlerimizin yüzde 39'u kadınlardan oluşuyor. Amacımız yalnızca bu oranları artırmak değil, aynı zamanda genç kadınların kariyer hayallerini destekleyerek daha eşitlikçi bir teknoloji ekosistemi inşa etmek" dedi.

'GENÇ KADINLARIN HER ALANDA GÖRÜNÜR OLDUĞU BİR GELECEK HAYAL EDİYORUZ'

"58 yıldır eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğini çalışmalarımızın merkezine alıyor ve bu doğrultuda güçlü iş birlikleri kuruyoruz" diyen Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın "Kadın öğrencilerin teknoloji alanında desteklenmesi, onların karşılaştıkları toplumsal ve yapısal engellerin aşılmasına olanak tanıyor. Bu farkındalıkla, Getir iş birliği ile 2022 yılında başlattığımız 'Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu'nu genç kadınların eğitim yolculuklarında kendilerini güçlü hissettikleri, hayallerine cesaretle yürüyebildikleri bütüncül bir destek modeli olarak tasarladık. Genç kadınların her alanda daha görünür olduğu, eşit fırsatlarla geleceği şekillendirdiği bir gelecek hayal ediyoruz. Her bir bursiyerimizin kendi hikayesinin kahramanı olduğuna inanıyor, biz de bu yolculukta onlara eşlik eden bir omuz ve bir umut olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İLHAM VEREN GENÇ MÜHENDİSLER

Program kapsamında söyleşi yaptığım mühendis adayı kız öğrenciler, bu programın onlara yalnızca maddi değil, kişisel gelişim ve özgüven açısından da önemli katkılar sağladığını belirttiler.