Şimdi anlaşıldı mı AKP'nin kerrakesi

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunda, Türkiye'nin, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam etme çabaları takdir ediliyor!

Avrupa, tabii ki Suriyelileri, Afganları istemiyor ve Türkiye'nin onları kendi topraklarında tutmasına destek veriyor. Bu desteğin sebebi, sadece sığınmacı akınından korkmaları değildir. Çünkü 13-17 milyon sığınmacı, Avrupa'ya her ülkenin nüfusuna orantılı olarak dağıtılmış olsa bu akından çok az etkilenirlerdi. Asıl hedefleri, AKP, HDP(PKK) ve HÜDA PAR ile aynıdır: Türkiye'nin nüfus yapısını değiştirmek ve değişen nüfusu öne sürerek Türk devletini yıkıp yerine yeni bir devlet kurmaktır...

Tayyip Erdoğan'ın, "Milletin çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtan bir anayasa hedefliyoruz." sözlerine ilk destek HÜDA PAR ve Yeşil Sol Parti'den geldi.

AKP sözcüleri de zaman zaman "yeni devlet kurmak"tan, "1921 Anayasası'na dönmek"ten söz ediyor. Millet İttifakı'nın bildirisinde de benzer bir ifade vardı!

Daha önce de hatırlattığım gibi "1921 Anayasasına dönülsün" diyen, hepsinden önce Abdullah Öcalan'dır.

Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın, 2010'daki Anayasa değişikliği sürecinde "Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin yaşadığı sorunların çözülmesi için 1921 Anayasası'nın günümüze uyarlanması gerekir" söylemi biliniyor. Bunu da "Mustafa Kemal, Birinci Meclis döneminde Türk demedi, Türkiye halkı dedi, Türk Milleti demedi, millet dedi" gibi kabullere dayandırıyor.

Tam da bu konuda Cumhuriyet'e konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Erdoğan'ın da 1921 Anayasası'na işaret etmesine karşı, "Cumhuriyetin anayasası 1924'tür" dedi. Bozkurt, "Milletin çeşitliliği olmaz çünkü çeşitli olan şey millet olmaz. Millet; ortak dil, tarihsel birikim, vatan ve gelecek hayallerini gerçekleştirmek için kararlı olandır" diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık kuruluş felsefesiyle zıtlaşılmaması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, "Anadilde eğitim ve eşit yurttaşlık üzerinden farklı etnisite tanımı yapılmamalı. Yoksa 72 dilde eğitim yapılan bir ülke yaratılır" uyarısında bulundu.

Avukat Gülseren S. Aytaş, yıllar önce hatırlatmıştı:

"1-2 Kasım 1922'de Birinci Meclis'in çıkardığı Saltanatın Kaldırılmasına Dair Kanun'da, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin egemenliği padişahtan aldığı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yerine yeni ve millî bir Türk devleti kurulduğu izah edilmekteydi. Türkiye'nin ortaklık devleti olarak kurulmadığı, egemenliğin asla bölüşülmediği, Türkiye'nin millî bir Türk devleti olduğu ifade edilmekteydi. Birinci Meclis kararıyla sabittir ki bu esas devletimizin temel ilkesidir; hiçbir suretle değiştirilemez."

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz da Cumhuriyet'e konuştu ve Erdoğan'ın "millet çeşitliliği"