Miçotakis'ten al haberi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Eğer Amerikan nükleer silahları Kuzey Avrupa'da ortaya çıkarsa bu silahları alan ülkelerin güvenliği sadece zayıflamakla kalmayacak, aynı zamanda açıkça zarar görecektir." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, ABD'nin Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşta olduğunu söyledi. Ukrayna'da Amerikan tanklarını ve savaş uçaklarını imha etmeye devam edeceklerini belirten Peskov, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya asker gönderme fikrini tartışarak ateşle oynadığını da söyledi.

Zaharova, Rusya'nın hiçbir ülkeyle çatışma niyetinin olmadığını da ifade etti. Peskov da Rusya'nın Almanya ile savaşma niyeti olmadığını bildirdi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava savunma kuvvetlerinden bir Su-30 savaş uçağının, Karadeniz hava sahasında Rusya sınırına doğru yaklaşan 3 İngiliz uçağının sınırı ihlal etmesini önlemek amacıyla havalandığını, Rus Su-30 savaş jetinin yaklaşması üzerine yabancı askerî uçakların rota değiştirerek Rusya sınırından uzaklaştıklarını açıkladı.

Rusya'dan gelen bu haberler, Ukrayna meselesinin Rusya ile NATO arasında vekâletsiz bir sıcak savaş ihtimalinin konuşulmasına yol açıyor hatta NATO'nun Rusya'ya saldırı tatbikatı yaptığı da iddia ediliyor...

Yalnız, Amerikan nükleer silahlarının Avrupa'da ortaya çıkmasını istemeyen Rusya, İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalara neden ses çıkarmıyor Öyle ya İncirlik Üssü'ndeki atom bombaları, Rusya'ya karşı buraya yerleştirilmedi mi Yoksa bombalarla Türkiye mi rehin alındı

Atina'dan gelen bir haber ise Ukrayna'daki savaşın artık sona yaklaştığını düşündürüyor...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna'nın Odessa kentini, "temaslarının sonuna kadar gizli tutulan program çerçevesinde" ziyaret etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i Odessa Limanı'nda karşılayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kendisine tahılın Karadeniz ve Tuna üzerinden ihracatı hakkında bilgi verdi.

Zelenski ve Miçotakis'in liman idari binasında yaptığı baş başa görüşmeyi heyetler arasındaki görüşme izledi.

Görüşmelerde, Miçotakis, Yunanistan'ın desteğini yineleyerek Ukrayna'nın yeniden inşasında almak istediği rolü de vurguladı.

Miçotakis, ortak basın toplantısında Odessa'nın Yunanistan'ın yeniden yapılandırma programlarını yoğunlaştırmak istediği öncelikli bölge olduğunu belirterek, "Ön koşullarının nihayetinde tüm Ukraynalılar için kazanım olduğuna inanarak, sizin Avrupa Birliği ve Avro-Atlantik perspektifinizi destekliyoruz." dedi.

Kiev yerine Odessa'yı ziyaret etmesinin nedenlerinden birinin limanın Ukrayna ekonomisi için taşıdığı önem olduğunu dile getiren