Yeni yılın yeni restoranları

2024'e girdiğimiz şu günlerde gastronomi dünyası da yeni mekânlara hazırlanıyor. İşte yeni yılda açılacak dünyadaki en iddialı restoranlar.


Yıldızlar Takımı

Dubai'deki The Lana Otel'de hayata geçecek Jara restoran sanırım 2024'ün en heyecan verici restoran oluşumlarından. Yıl ortasında açılması planlanan mekânı özel kılan arkasındaki dev isimler. Kanımca sadece Paris'in değil dünyanın en iyi otelleri arasında yer alan meşhur Plaza Athene Oteli'nin Michelin yıldızlı şefi Jean Imbert ve 12 Michelin yıldızına sahip bir restoran imparatorluğu işleten şef Martin Berasategui bu yılın en heyecan verici restoran girişiminin başındaki isimler.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Şef Jean Imbert'in büyükannesiyle aynı adı taşıyacak olan Jara sadece bu yıldızlar karması olan ekiple değil, Dubai'nin altın varaklarla kapı dünyasından uzak bir duruşla da herkesi şaşırtacak. Oldukça minimalist dizayn edilecek restoranın fotoğraf peşinde olan Instagram fenomenlerinden çok gerçek gastronomi severlerin tercihi olacağını düşünüyorum.

Üyelikli Restoran

Türk sosyetesinin uğrak noktası Miami 2024 yazında oldukça iddialı bir restoran açılışına hazırlanıyor. İşletmeci kardeşler Samuel ve Jose Tcherassi'nin ortakları şef Hidefumi Namba ile açacağı Ura isimli mekân hem bir suşi restoranı hem de bir caz bar olarak hizmet verecek.

Mekânı dikkat çekici kılan ise rezervasyon yaptırabilmeniz için 10 bin dolar karşılığında bir ön üyelik zorunlu tutulması. Üyelik bedeli önden ödendiği için menü fiyatlarının ise şehrin lüks restoranlarının altında olması bekleniyor.

Şimdiden birçok başvuru olan mekânın en büyük referansı ise şef Hidefumi Namba'nın Tokyo'da açtığı sadece 8 sandalyeli Sushi Namba'nın bu kadar ufak bir restoran olmasına rağmen dünyada yarattığı itibar ve popülerlik. Bu arada Miami'deki üyelik gerektiren ilk restoranın da Ura olmayacağını belirteyim. Şehir bu tarz mekânlara alışık.