Bodrum'da yabancı düğün trafiği

Bodrum sadece turistlerin değil, aynı zamanda yabancı çiftlerin de favori düğün destinasyonu. İşte beldedeki düğün trafiğine dair konuştuğum isimlerle sohbetlerimizden renkli anekdotlar....


SIRA DIŞI TALEPLER

Geçen hafta Bodrum Edition Otel Genel Müdürü Mustafa Bulmuş ile Bodrum'daki yabancı düğünlere dair sohbetimiz beni oldukça şaşırttı ve mutlu etti.
Bodrum'da sadece Edition Otel'de eylül ve ekim aylarında 20 farklı düğün olacakmış. Bu, 60 günde 20 düğün, yani 3 günde 1 düğün demek. Düşünün, bu tek bir otelin rakamı...


Düğün sahiplerinin Bodrum'u seçmelerinin altında ise yazın nemsiz iklimleri tercih etmeleri, Bodrum'un bu anlamdaki eşsiz doğası, Türk otellerinin servis kalitesi, global bilinirliği ve daha önceki düğün sahiplerinin memnuniyeti gibi konular yatıyormuş.
Edition Otel'deki 20 düğünden 9'u daha önce burada düğün yapanların çevrelerine aitmiş.
Düğün sahibi olarak bu yıl da zirveyi Hintli çiftler korurken sıralamayı ABD'den ve Ortadoğu'dan gelen çiftler takip ediyormuş.
Bodrum'da dolaştığım diğer otellerde de benzer demografik bilgilerle karşılaştım ve otel yöneticilerine çiftlerin ilginç taleplerini sordum.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Düğün sahiplerinin istekleri arasında düğün alanına kendi ülkelerinde besledikleri fil, aslan veya kaplanları getirmek, başka ülkelerden soğuk hava depolarında egzotik çiçek tedarik etmek, misafirlerin konakladıkları odaların duvarlarını boyatmak ve mobilyaları değiştirmek gibi sıra dışı talepler yer alıyormuş.

DÜĞÜNLERİN SIKICI İNSANLARI

Düğün demişken... Bu yaz katıldığım düğünlere baktığımda yine düğünleri sıkıcı hale getiren, kasılan, hiçbir tür dansa ve müziğe eşlik etmeyen misafirlere rastladım. Düğün misafiri olmanın gereklilikleri vardır. Düşünün, düğün sahibi onca insan arasından sizi seçip çağırmış, masraf etmiş, size değer vermiş.
Ama siz onların mutluluğuna ortak olup bir zahmet iki dakika eğlenceye katılamıyorsunuz. Düğün sahibi mutlu ve eğlenen insanlar görmek ister.
Eğlenceye katılmayarak "cool" olduğunuzu zannettiğiniz bu haliniz tam tersine "sıkıcı" bir profil çiziyor. Tüm gece masanızda oturacaksanız bence o düğüne hiç katılmayın. Kimse size illa göbek atın ve çılgınca dans edin demiyor.