"İlaç kullanmasanız felç olursunuz" diyenler nerede

Feridun Ağabey, geçtiğimiz gün gönderdiğim dert ve düşüncelerime yaptığınız yorum için çok teşekkür ediyorum. Benim dehşete düştüğüm vaka şu ki; hakikaten okuduklarım, gördüklerim, duyduklarım ve yaşamış olduklarım karşısında nice güzide insanın dahi duyarsızlaşmış olmaları. Devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın, SGK'nın vatandaşlarına hak olarak sunmuş olduğu ve bu hakları vatandaşa sunmak üzere yetkilendirmiş olduğu görevlilerin sahadaki hizmet ve sunumları üzerine bir ben mi kafa yoruyorum Niçin kimseyi ilgilendirmiyor buna da gerçekten hayret ediyorum. Bu haklar ve hizmetler vatandaşın söz konusu verilmiş olan hak ve hizmetler sahada vatandaşa yansıtılamaması sebebiyle üzüntü, dert ve şikâyet olarak karşılık bulmaktadır. Vatandaş devletin kendilerine verdiği nice haktan sahadaki ilgisizlikler, yetersizlikler, sorumsuzluklar veya biraz daha üzülerek dile getireyim ki vurdumduymazlıklar, adamsendecilikler sebebiyle üzüntüden feryat edecek hâle gelmiştir.

Ne acıdır ki en fazla şikâyet konusu olan SGK bu konuya hâlen bigâne kalabilmektedir. Aksine verilen haklar öyle ki herkesin bu hizmeti aldığında bu kurumlara minnet duyacağı ve can u gönülden teşekkür edeceği aşikârdır. Konu acilen vatandaşın ve SGK'nın lehine dönüşebilmesi için ele alınmalıdır. İlçe görevlileri, sağlık ocakları, doktorlar, muhtarlık, mahalle sorumluları, site yönetimi ve aileler ile yakın temas sağlanmalıdır. Kayıt altına alınıp internet vs. ile sağlıklı haberleşme sağlanmalıdır.

Namütenahi (sınırsız) imkânların sağlanmış olduğu vatanımızda vatandaş mağduriyet yaşamaktadır, bu akıl alacak iş değildir. Kendimden örnek veriyorum. Yüksek tansiyon, kalp ve damar hastasıyım. Soğuk beni hasta ediyor ve eve hapis oluyorum. Sırtımdan, göğsümden ve nefes ile boğazımdan çok hassas bir şekilde gribal gibi boğaz enfeksiyonu gibi hâl yaşayıp yatağa düşecek oluyorum; hatta çok ani nefes ve ağız kokusu hasıl olmaktadır. Bu durum hava sıcaklığı yükseldiğinde geçiyor hastalanmak gibi bir sıkıntım olmuyor. 5 Şubat sonrası oluşmaya başlayan havaların ısınması sebebiyle rahatladım mesela. Önümüzdeki haftalarda gelecek olan muhtemel soğuklar kim bilir beni nasıl etkileyecek Sağlığımız çok önemlidir. Sağlığımı koruma mecburiyetim var. Soğuk kaloriferli ev dahi hastalığa yakalanmama sebep olmaktadır. Ağabey, mağduriyetimin sebebi soğuk günlere rastlayan süreçlerde ilaç alma rapor iptalidir. Bu şartlar altında rapor çıkarmam imkânsızlaşmaktadır. Evde hizmet prosedürü en azından bizim orada sahada felç ve yatalak hâline dönüşmüş durumdadır. İlacımın bittiğini yetkili, yetkisiz hemen her şahsa ulaştırdım. Ne acıdır ki duyarlı bir kimseye kavuşamadım. "İlaç kullanmasanız felç olursunuz" diyenler nerelerde Gazetemizde her gün vatandaşa ve emeklilere yeni yeni müjdeler verilmekte iken, bu değerli müjdeleri gölgeleyen durumun duyurulmasını da müjdeler kadar arzu etmekteyim.

Çok kimseler ile görüştüm. Eksik, uygunsuz ifadeler ile kendimi aklayıp hizmet yapanları karalamak gibi bir niyetim ve maksadım yoktur. Net ve açık olarak söylemek isterim, beceri ve imkânlarım bu sahada hizmet vermeye uygun tip olmadığımdır. Canı gönülden beyefendilerin yanlarında hizmet vermek şereftir. Beykoz eski Belediye Başkanı Ali Zenginoğlu ve Yücel Çelikbilek ile çocukluk arkadaşım olarak beraber büyüdük. Masabaşı yönetimi ile hizmet görülmez, görev yerine getirilemez. Kovanından çıkmayan arı bal yapamaz sözü! Saha karış karış gezilecek sözü! Kontrol ile bu hizmet sağlanmalıdır. Yazık olmasın bu çok değerli hizmetlere. Yapılabilecek olan yeni yeni hizmetlere.