Bahane yok icraat var

Şampiyonluğu final haftalarında en iyi şekilde motive olan kazanır. Teknik ekipler rakip analizlerini en iyi şekilde yapsa bile sonucu teknik, taktikten öte sahadaki oyuncuların şampiyonluk inancı belirler.

Okan Buruk'un takımının inancını Hatay karşısında net olarak gördük. İlk 45 dakikada Galatasaray rakibini sahasına resmen hapsetti. İcardi'nin şut şiddetindeki kafasından gelen erken gol sonrası Galatasaray ataklarına devam etse de özellikle ikinci yarıda skoru koruma içgüdüsü ağır bastı.

Hatay takımı Galatasaray'ın skoru koruma refleksine karşılık ciddi pozisyonlara girdi. Bir golü VAR uyarısıyla iptal olunca Okan Buruk oyuna müdahale ederek rakibini durdurmayı başardı. Galatasaray rakiplerinin aksine sadece işine odaklanmış durumda. Futbolcular şampiyonluk dışında hiçbir gündemle ilgilenmiyor. Galatasaray yönetimi de şampiyonluk kadar değerli Bankalar Birliği'nden çıkmanın son aşaması için canla, başla çalışıyor. Futbolcusu kupa, yönetimi mali özgürlük, camiası arma nöbeti dışında magazinsel hiçbir konuyla ilgilenmeyince ortaya şampiyonluk yolunda inanmış bir aile duruşu çıkıyor. Akılla yapılan planlama sonunda Dursun Özbek yönetiminin başarısızlıkları örtmek için ekstra gündemlere ihtiyacı kalmıyor. Bu durum şampiyonluk motivasyonunu üst düzeye çıkarıyor. Hatay karşısında kazanan bu motivasyon oldu.