Pragx27;da turlar

Galatasaray zoru seviyor. Bu gerçeği tarih yazıyor. Kolay galibiyetler, olası zaferler Galatasaray'a çok fazla zevk vermiyor. Son dakika Kral İcardi'nin golü belki de turu getirdi.

Sparta Prag karşısında da kolayı zor yaparak aslında yeni bir tarih yazma fırsatını ele geçirdi. Gönlümüz tabii ki Ali Sami Yen'de daha farklı bir skor alınmasındaydı. Ancak Okan Buruk'un kazanan takımı bu defa kolay goller yedi. Maçın yüzde 80'lik bölümü Sparta Prag kalesinde oynanırken yapılan basit hatalar 3-2'lik skoru ortaya çıkardı. İcardi'nin komutanlığında, Torreira, Kerem Demirbay ve Mertens'in kaliteleriyle orta sahada kurdukları hakimiyetle aslında maçın hakkı çok daha farklı bir skordu.

İspanyol hakem Hernandez'in, Barış Alper'in penaltı kokan pozisyonunu es geçmesi Avrupa'da ülkemize karşı verilen çifte standart kararların bir devamı oldu. Ancak başka bir gerçek de Galatasaray beksizliğinin cezasını Prag karşısında çekmesi oldu. Boey gitmemiş olsa ya da Aurier ile Köhn ilk 11'de olsaydı Prag kanatlardan bu kadar etkili gelemezdi. Okan Buruk defans kurgusunu yeniden elden geçirir, Galatasaray bu Prag'ı evinde de yener ve turu geçer. Türkiye'nin gururu yine gereğini yapacak, tarih yazmaya devam edecek.