Mertens ateşi yaktı

Galatasaray mesaj veren bir takımdır. Sahadaki oyunu Galatasaray gözüyle okuyanlar gelecekle ilgili mesajları çok net şekilde alırlar. Rakip kim olursa olsun, sonuç olumlu ya da olumsuz olsun Galatasaray'ın oyunu sarı-kırmızılı kalplere dokunur. Başakşehir karşısında Galatasaray'da mesaj verme sorumluluğunu Mertens'e aitti. Şampiyonluk inancını, şampiyonluk coşkusunu Belçikalı yıldız, taraftarlarına fazlasıyla hissettirdi. Kadro kalitesi anlamında ligin üst düzey takımları arasında yer alan Başakşehir'i sahasına hapseden Galatasaray rakip sahada adeta kamp kurdu.

Tartışmasının sezonun en iyi ismi olan Barış Alper yine sahnedeydi. Kerem Aktürkoğlu kendisinden beklenenden uzak bir performans sergilerken yaşadığı sakatlıkla oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Son dönemde mental anlamda oldukça yorulan Kerem'in dinlenmesi belki de ona çok iyi gelecek.

Defans kurgusunda Abdülkerim'in eksikliği fazlasıyla hissedilirken üzerine Nelsson'u oyundan çıkaran sakatlık sonrası Kaan'ın geçici de olsa yaşadığı problem tedirgin etti. Defansta yaşanan bu talihsizlikler Okan Buruk'un şapkadan yeni bir tavşan çıkarma zorunluluğunu doğurabilir.