Biri yalan söylüyor!

Kayserispor deplasmanı, bildim bileli zorluk seviyesi yüksek maçlara sahne olmuştur. O yüzden, "x deplasmanında 1 puan iyidir" kalıbının en çok yakıştığı şehirlerdendir Kayseri.

Dün gece de bu benzetmenin hakkının verildiği bir maç oynandı. Hem Fenerbahçe'yi hem de Kayserispor'u kutlamak gerek. Maç boyunca, iki takım da futbol odaklı bir oyun oynadı. Her ne kadar zemin buna müsade etmese de!

Fenerbahçe, Cengiz'in golünden sonra temkinli davrandı. Kontratak oyununu ve yüksek tempolu futbolu en iyi oynayan takımlardan olan Kayserispor karşısında, daha durağan bir oyun tercih edildi. Ancak haftalar sonra formasına kavuşan Serdar Aziz'in, klasikleşen hatasından gelen gol Kayserispor'u ikinci yarıya ortak etti.

Serdar Aziz, oyun içinde bazı anları çok iyi oynuyor. İzlerken, "özellikle yerli rotasyonunda ne kadar değerli olduğunu" düşündürtüyor. Ama çok geçmeden, Galatasaray'da neden tutunamadığını ve yıllardır Fenerbahçe'de neden as stoper olarak değerlendirilmediğini çok iyi özetleyen hatalar silsilesine bulaşıyor. Kayseri'de de benzer hisleri yaşattı.

Galibiyeti, öz güven getirdi

Fenerbahçe, çok zorlanmadan kazanabileceği maçı, bireysel hatalar nedeniyle tehlikeye attı. Bu sezon alışık olduğumuz senaryoda, Fenerbahçe 2 farklı skoru yakaladıktan sonra rakipleri dağılır ve maç kopardı. Ama Kayserispor mental ve fizik açıdan sağlam duruşunu bozmadı.

Tadic ve Szymanski'nin silik kaldığı maçta, Batshuayi ve Cengiz takımı sırtladı. Maç 3-1'den 3-3'e gelmesine rağmen, vitesi artıran Fenerbahçe "ben bir şekilde golü bulurum" öz güveniyle yeniden öne geçti ve Beşiktaş deplasmanının hemen ardından oynanabilecek en zor dış saha maçlarından birini kayıpsız atlattı.

Başrol Mert Hakan, figüranlar Fred-Zorbay

En azından puan olarak kayıpsız. Çünkü, bitti gözüyle bakılan maçın 90 bilmem kaçıncı dakikasında, olmayacak işler oldu. Başrolde Mert Hakan, yan rollerde Fred ve Zorbay Küçük vardı.

Mert Hakan'ın kale önünde yaptığı gereksiz faule, anlamsız itirazları ve tansiyonu yükselten hareketleri eklenince, Fred'le beraber sarı kartlık oldular. Hadi buraya kadar tamam! Ya sonrası