Özgür Özel neyi amaçlıyor..
İklim kanunu gelişecektir
Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu Teklifi", TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum demiş ki:
"2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefinin en kritik eşiği olan kanunla; birçok yeni teknolojiyi geliştirme konusunda hiçbir ülkenin tesirinde kalmadan daha özgür bir araştırma geliştirme ortamı sağlayacağız. Hem ticarette, sanayide, üretimde en güçlü şekilde en güçlü noktaya koşacağız hem de memleketimizi her türlü çevre felaketinden ve iklim krizinin getirdiği olumsuz etkilerden koruyacağız."
Yasayı yetersiz bulanlar da var. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, yasanın Paris Anlaşması'nın ruhuyla da çeliştiğine işaret ederek şöyle konuşmuş:
"Toplumun ve doğanın geleceğini ilgilendiren böylesine kritik bir yasanın hazırlık sürecinde, ne yazık ki katılımcı ve şeffaf bir süreç işletilmedi. İklim krizinin olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik bütüncül ve bilim temelli bir çözüm haritası yerine, ekonomik kaygıları önceleyen dar bir çerçeve sunuldu."
Anlaşılan o ki, hükümet önemli ancak tüm tarafları tam olarak tatmin ettiği iddia edilemeyen bir adım atmış. İlk kez atılan bu adım zaman içinde geliştirilerek, mükemmelleştirilecektir. Sürdürülebilirlik ya da çevre dostu uygulamaların tüketici davranışları üzerindeki etkilerine hepbiraz şüpheyleyaklaşmışızdır Tabii ki iyi bir şeydir. Ancak bilindiği gibi "İyi, daha iyinin düşmanıdır." Öyle ya; "Çevrenin korunmasını önemsiyor musunuz" sorusuna "Hayır" cevabını verecek kaç babayiğit vardır
İnovasyon ve İstikrarKadın ve Demokrasi Vakfı'nın (KADEM) yürütücüsü olduğu ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Programı Projesi, bu yıl dokuzuncu kez düzenleniyormuş. Bu tür projelerde bir numaralı kritik başarı faktörü istikrar ve süreklilik, aynı yere ateş edebilme kabiliyetidir. KADEM, bu projede kritik başarı faktörünü elde etmiş gibi gözüküyor.