'Çarşaf' eylemi

Özgür Özel, CHP grup toplantısında ve mitinglerinde hükûmete yönelik bi bir eylem olarak 'kırmızı kart' gösterdi de ne oldu.. Katıldığımız TV programlarında da sordular Ne düşünüyorsunuz, iletişim açısından anlamı nedir.. Etkili olur mu; oldu mu..

Fikrimizi oralarda beyan ettik; "İletişim sonuç odaklı bir iştir" dedik Kaldı ki yöntem o kadar yanlış, halktan o kadar 'kopuk'tu ki sonuç beklemek bile abesle iştigal gibi görünüyordu

Bizi doğrulayan ve bu hareketin asıl muhatabı olan 'halk geneli'nin ne düşündüğünü de Areda Survey araştırmış. Türkiye genelinde 2.407 kişinin katılımıyla hayata geçen çalışmaya göre; Türk halkının yüzde 74,2'si Özel'in bu eylemini başarısız bulmuş. Başarılı bulduğunu ifade edenlerin oranı ise yüzde 25,8 imiş. Eh, fena değil Onlarca yıldır "30'u aşma; 25'ten şaşma" ilkesi ile genel seçimleri kaybetmede büyük istikrar gösteren CHP yeni lideri ile de hedefini tutturmuş Tebrikler(!)

Yüzde 82,8'i ise, kırmızı kart eyleminin muhalefetin sesini duyurması için etkili bir yöntem olmadığı görüşündeymiş. Etkili olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 17,2'de kalakalmış.

"Yıllardır bir garip öfke sözlerimizde Söylenir oldu oldu da ne oldu" der Leman Sam'ın 1990 yılında çıkardığı albüm ile aynı adı taşıyan, sözleri Zeynep Talu imzalı "Çağrı" şarkısı İç siyasete, özellikle de muhalefetin tutum ve davranışlarımıza baktığımızda pek çok duyguya tercüman bir eser

Kaybedilmiş savaş

Alman dergisi Der Spiegel, dijital yayın platformlarının abone sayılarının geldiği yer hakkında bir haber yayınlamış Netflix, 2024'ün son çeyreğinde, hiç olmadığı kadar hızlı büyüme kaydetmiş ve rekor kırarak 19 milyona yakın yeni abone kazanmış. Böylece dünya genelindeki abone sayısı yaklaşık 302 milyon haneye ulaşmış. Her hanedeki ortalama izleyici sayısı 4 olsa 1,2 milyardan fazla kişi eder.

Öte yandan Disney'ın 160 milyondan az, Amazon Prime Video'nun ise yaklaşık 200 milyon abonesi olduğu tahmin ediliyormuş.

Peki aradaki büyük farkın nedeni ne.. Dergi, Netflix'in büyümesini, canlı spor yayınları ile popüler şirket içi yapımların dengeli bir karışımına sahip olmasıyla açıklıyor.

Ayrıca, artan maliyetlerle başa çıkmak için bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını yükselten Platform'un finansal performansı da hayli dikkat çekiciymiş. Bir önceki yıla kıyasla kârını neredeyse ikiye katlayarak yaklaşık 1,9 milyar dolar seviyesine ulaşan Netflix, gelirini de yüzde 16 oranında artırarak 10 milyar doların üzerine çıkarmış. Yıl genelinde şirket, toplam 39 milyar dolar gelir ve 8,7 milyar dolar kâr elde etmiş.

Tabii Borsa da bu performansa kayıtsız kalmıyormuş. 2020'de pandeminin tetiklediği kullanıcı artışının ardından, 2022 baharında kullanıcı sayısındaki düşüş nedeniyle yaşanan çöküşten bu yana şirketin piyasa değeri 5 kat artarak 400 milyar doların üzerine çıkmış.

Netflix'in savunduğu değerlerle ilgili, bilindiği üzere çok fazla tartışma var. "Evrensel Küresel" nitelemeleriyle dünyaya kabul ettirilmeye çalışılan bu 'tartışmalı' değerler, toplumların 'ortak ruhi şekillenmesi'nin köklerini hırpaladığı ve değiştirmeye çalışması nedeniyle, başta inançlı kesimler olmak üzere dünyadaki büyük kitleler tarafından eleştiriliyor.