Avantajını 'çalışan'la paylaşan kazanır

Bu önemli, çok önemli işte! Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2025 yılı Giriş Sınavı, 25 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de, Türkiye'nin 42 ilinde düzenlenecekmiş.

Darüşşafaka Cemiyeti 162 yıldır, okul ise 152 yıldır ülkemizin medarı iftiharı kurumlarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Başarılı çocuklara üstün bir eğitim kalitesiyle hizmet vererek Türkiye'nin geleceğini ufka taşıyacak zihinleri, yetenekleri yetiştiriyor.

2012 yılı, okulun tarihinde bir dönüm noktasıydı. Zamanın Başbakanı R. Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla Tüzük değişikliğine gidildi ve uzun yıllar sadece babasız çocukları kabul ederken annesini yitirmiş öksüz çocuklara da kapılarını açtılar. Sadece o da değil; o zamana kadar, Tüzüğe göre, sadece Müslüman çocuklar okula kaydediliyordu. Bunun yerine, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak" şartı getirildi ve dini ayrım da ortadan kaldırdı.

Çocuklarının Darüşşafaka sınavına girmesini isteyenler zaten tarihler kadar okulun imkânlarını da yakından takip ediyorlardır. Ancak, diğer velilerin ve eğitim kurumlarının da Cemiyet çatısı altında yapılanları dikkatle incelemesinde fayda görüyoruz. Örnek alınacak o kadar çok şey var ki

Yumuşak güç için oy kullanalım

Anadolu Ajansı'nın (AA), ROKETSAN ve Sony katkılarıyla düzenlediği "Yılın Kareleri" yarışmasına, bu yıla özel "Özgür Suriye" kategorisi de eklenmiş.

www.yilinkareleri.aa.com.tr internet sitesinde açılan oylamada, AA muhabirlerinin Türkiye ile dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan en etkileyici 140 fotoğrafı yer almış. Bunlar arasından yılın en etkili karelerini seçmek isteyen herkes oy kullanabiliyor.

Görselliğin iletişimde son derece geniş ve etkili bir yer tuttuğunu düşününce, Ocak sonuna kadar sürecek oylamanın mümkün olan en fazla sayıda katılımla sonuçlanmasını önemli buluyoruz

Bunun en güzel örneklerinden biri 2015 yılından beri düzenlenen "Komik Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Ödülleri" Her yıl bu kareler heyecanla beklenir, yayınlanınca da elden ele dolaşır

Ülkelerin 'yumuşak gücü' (soft power) için en değerli kaynaklardan birinin kültür-sanat üretimleri olduğu söylenebilir. Fotoğrafların, video projelerin, filmlerin ülkelerin gündemini, savunduğu tezleri ifade etmenin etkili yollarından olduğunu akılda bulundurarak böyle işleri hepimiz sahiplenmeliyiz.