Gençler ve Protesto

Gençler ve Protesto

ALİ OSMAN AYDIN

Günlerdir "küçücük çocuklar dayak yiyor, en başarılı okullarda okuyan çocuklar bu muameleyi hak ediyor mu" diye yaygara yapılıyor.

En başarılı okullarda okumak, cezai ehliyeti kaldırıyor herhalde!

En başarılı okula bir kez girdiniz mi, kanun dışı davranma hakkı elde ediyorsunuz, yaygara yapanlara göre

"Çocuklar dayak yiyor" diyorsunuz İyi de çocukları polislerin önüne neden sürüyorsunuz

Çünkü piyon olarak kullanacağınız kimseniz kalmadı. Ünlü dostlarınız, bazı eski solcuları saymazsak sizi yalnız bıraktı. Kürt muhalifler artık yanınızda değil. İngiliz hâmileriniz bile sizi terk etti. Terk edilmişliğin acısıyla yanıp tutuştuğunuzu uluslararası medya organlarıyla Londra'ya işittirmeye çalışıyorsunuz da yüzünüze bile bakmıyorlar.

Bu sizin parti içi meseleniz! Dosyaları ortalığa saçan kendi parti üyeleriniz... Kendi içinizde bir iktidar savaşı veriyorsunuz. Bu kirli savaş için öğrencileri öne sürmeyin. Siz bu öğrencilerin vaktiyle burs almasına bile mâni oldunuz! AK Partili belediyeler öğrencilere burs veriyordu, Anayasa mahkemesine koştunuz ve belediyelerin burs verme hakkını iptal ettirdiniz. Gençlerin ceplerine girecek harçlığa bile düşmanlık ettiniz.

Şehzadebaşı Camiine protestocular tarafından zarar verildi geçen hafta. Yapanların bir kısmı üniversite öğrencileriydi. Bu olaylarla ilgili çok şey yazıldı, çizildi.

Bu duruma şöyle bakmak da gerekmiyor mu

Okullarımızda, bu ülkenin çocuklarına, saygı göstermeleri gereken kültürel değerleri yeteri kadar öğretiyor muyuz

Camiyi, kabri, tarihi, ibadeti, dini ve kültürel değerleri; görerek, tanıyarak, saygı duyarak mı yetişiyorlar gençler

Ailesinden herhangi bir değer yargısı almayan bir genç, sadece okuldan aldıklarıyla bu saydıklarımıza saygı duyan biri haline gelebiliyor mu

Maalesef gelmiyor. Gelmediler. Bu çocukların hepsi bizim okullarımızdan, bizim zamanımızda geçtiler. Ve bu anlamda bomboş yetiştiler!

Ülkeyi yönetenler bu çocuklara ne verdiklerini ve vermedikleri konusuna bence yeterince odaklanmıyorlar.

Okullar hala bu ülkenin değerlerine yabancı hatta düşman çocuklar yetiştiriyor. Boğaziçi üniversitesi bahçesindeki danslı protestoları görmüşsünüzdür. İçim acı benim.

Erkekler, erkek gibi değillerdi örneğin. Daha ne olsun. Eğlenceye bağımlı, sabırsız, mızmız, kırılgan, ülke kültürü ile bağı tamamen kopmuş, Batı'yı mutlak bir merkez olarak gören, muhakemesi iğdiş edilmiş bir kuşakla Türkiye bırakın büyük meselelerini, küçük meselelerini bile halledemez.

Bunu da bırakın, böyle bir insan tipi bir ülke için başlı başına bir sorundur. Ve bu profil bir süre sonra bu ülkeyi yönetecek!

Bu dans gösterisinin İBB protestoları ile ilgisi vardır ya da yoktur, önemi yok. Önemli olan bu nitelikte bir insan yetiştiriyor olmak.

Elbette hepsi böyle değil. Çok iyi yetişen, çok düzgün öğrenciler de var ve sayıları hiç de az değil. Fakat bunlarda eğitim sisteminin olumlu etkisi ne kadar ona bakmak lazım. Yani eğitim sisteminden dolayı mı iyi yetişmiş çocuklar bunlar, yoksa eğitim sistemine rağmen mi Bu fark bence çok önemli.