Bitigen kurtardı!

Karşılaşmadan bir gün önce, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, maçın hakeminin Ali Şansalan olduğunu, ancak değiştirilerek Halil Umut Meler ataması yapıldığını iddia etti.

Maçtan önce hakemi tartışılır hâle getirdi. Bu tür iddialı demeçlerin mutlaka altı dolu olmalı. İspatı olmalı. Ya da TFF'nin mutlaka yaptırımı olmalı.
Hakem açısından derbi zor başlamadı. Her iki takım da futbol oynamayı hedeflediğinden dolayı hakemle uğraşan olmadı.

Halil Umut Meler de "aman sıkıntıya düşmeyeyim" zihniyeti ile orta sahadaki basit müdahalelere bile faul çalarak atmosferi yükseltmemeyi hedefledi.
Kritik müdahaleler

28. dakikada Mert Günok'un ceza sahası dışında elle müdahalesini yakalayan VAR'daki Abdulkadir Bitigen hakemi pozisyonu izlemeye davet etti. Meler, doğruyu buldu ve bariz gol şansını engelleyen Mert Günok'un kırmızı kart görmesiyle, Beşiktaş 10 kişi kaldı.

61. dakikada Beşiktaş defansının hatasıyla topu kapan Torreira, ceza alanına girmek üzereyken yere düştü. Hadziahmetovic'in müdahalesi topa idi. Hakem penaltı noktasını gösterdi ama Bitigen yine devreye girdi. Meler pozisyonu monitörden izleyip penaltıyı iptal edilince, VAR sayesinde yine doğru bulundu.