Sezonun ilk maçları genelde sıkıntılı olur. Ligin beklenen oyun kalitesi ancak beşinci, altıncı haftalardan sonra rayına oturur. Nem oranının yok derecede olduğu Erzurum kampından sonra nemin seksenler civarında gezindiği Trabzon'da her iki takım da sıkıntı yaşadı.
Trabzonspor, geçen sezondan kalan alışkanlıklarından arınmış, fizik kondisyon olarak üst düzeylerde bir oran yakalamış görüntüsüyle bana göre iyi sinyaller verdi.
Pina'nın heyecanını katmazsak savunma adam paylaşımındaki hatasıyla iki önemli pozisyon dışında pozisyon vermeyen Trabzonspor, Okay'ın üst düzey enerjisi ve mücadele gücü ile ikinci bölgede sağladığı avantajı hücum organizasyonlarında iyi değerlendirdi. Pas bağlantılarını sağlıklı yapan Nwakaeme'nin gezgin, Folcarelli ve yeni transfer Olaigbe'nin oyunu iki yönlü oynama çabası Bordo-Mavililerin avantajıydı. Bu üçlüye Zubkov ve Onuachu da eklenince ikinci bölgede sağlanan sayısal üstünlük üçüncü bölgede avantaja dönüştü. Dış şut konusunda henüz eksikleri bulunan Trabzonspor, Kocaelispor karşısında özellikle ilk yarıda kenarlardan getirdiği toplarla sonuç aradı fakat zaman zaman acele davranışlar, zaman zaman da pozisyon alamamaktan kaynaklanan eksiklikler yaşandı. İkinci yarıda bulduğu golle öne geçen Trabzonsporlu futbolcular kamp döneminin ağırlığını da hissetmeye başlayınca takım savunmasına öncelik verip, arkaya yaslanınca sıkıntı yaşadı. Niyet ve mücadele iyi ama teknik direktör Fatih Tekke'nin de maç önü konuşmasında olduğu gibi oyunu konuşmak için çok erken.