Diyorlar ki; "Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da şehit edilmesinden İran sorumludur!"
Soruyorum: Füzeyi İran mı attı
Yine soruyorum: "Füzeyi atan İsrail'i gizlemek için" mi, "İran sorumlu" diyorsunuz
Kendi içinizde güvenliği daha yüksek seviyede sağlayabilmek için konuyu ayrıntıları ile tartışabilirsiniz.
Bu kapsamda; İran'ı da, "başkentinizde böyle bir suikast nasıl yaşanabiliyor" diye sorgulayabilirsiniz.
Ama esas katili lanetlemeden, onlar zaten suçlu gibisinden bir şablon cümleyle geçiştirip, tedbir almakta kusurlu olduğunu hepimizin gördüğü, ama sadece yeterince tedbir almakta sorumluluğu olduğu halde, hedefe oturtturursanız..
"Katil, gözlerden kaçırılmak mı isteniyor" sorusuna muhatap olursunuz.
"İran, Hamas lideri Haniye'yi koruyamadı" doğru.
Affedersiniz ama aynı İran kendi Cumhurbaşkanını da koruyamadı. Daha üç ay öncesinde İran cumhurbaşkanı, helikopter kazası diye açıklanan, bence bir suikaste kurban gitti.
"Helikopter eski idi. Bakımı yapılmamıştı" diye, yine esas fail olduğu kuvvetle muhtemel Amerika ve İsrail yerine, İran resmi yetkilileri hedefe konulmuştu.
Kendi cumhurbaşkanları ölüyor aynı senaryosuçlama.
Mazlum Filistin'de Gazze halkının lideri şehit ediliyor, yine aynı senaryosuçlama.
"Haniye'nin şehit edilmesinden İran sorumlu" diyenlere. Ve bunu adeta İsrail ve Amerika'nın sorumluluğunu hiç konuşmadan, tekrar tekrar dillendirenlere soruyorum: "Hamas'ın, hem de askeri kanat lideri, aynı gün şehit edildi. Ondan kim sorumlu Lübnan mı"
Kimse haddini aşıp beni İrancılıkla falan suçlamasın.
Soruyorum ve cevap bekliyorum.
Cevap vermeden sorularıma İrancılık iftirası atanlara da hatırlatıyorum: "Yoksa siz, İsrail'in suçunu, Amerika'nın alkışlarını örtbas etmek için mi görevlisiniz" Yine soruyorum: "Hizbullah'ın ikinci ismi şehit edildi.
Ondan da İran mı sorumlu"
Utanmayın "Türkiye sorumlu" bile diyebilirsiniz.
Çünkü İsrail ve Amerika'ya yönelmesi gereken eleştirileri, başkalarına yönelterek hedef şaşırtıyorsunuz.
İsrail olmasa, Amerika olmasa Haniye yine şehit mi edilecekti
Ki; esas fail İsrail'i, Amerika'yı unutup başkalarını suçluyorsunuz.
Irak'ta, Suriye'de Orta Doğu'nun birçok ülkesinde, hem de sivil yerleşim birimlerinde, daha nice suikastlara şahit olduk.
"Alçak teröristler, alçak Siyonistler.. Onlara silah veren ve vermeye devam edeceğini açıklayan alçak Amerikalılar" diyeceğimize.
"Irak niye topraklarına sahip çıkamıyor.. Suriye niye bölgesindeki bir elçiliği koruyamıyor. İran başkentindeki bir binaya saldırıyı nasıl engelleyemiyor" şeklindeki ikinci aşamada soracağımız soruları, ilk aşamada niye haykırıyoruz
Ben bu kardeşlerime sorayım.
Hamas'ın ve Hizbullah'ın birçok yöneticisi değişik ülkelerde terörist saldırılarla şehit edildiler. Hemen hepsinde katil Amerika'nın ve terörist İsrail'in apaçık parmak izleri var. Parmak izine bile gerek yok, İsrail açık açık "Biz yaptık, yapmaya devam edeceğiz" diyor.
Şimdi soruyorum: Bunların sorumlusu kim Tahran'dakine İran dedik. Lübnan'dakine ne diyeceğiz Filistin'dekilere kim diyeceğiz.
Soru şu: "Hepsinde katil İsrail iken, tedbirde yetersiz kaldıkları bahanesiyle bu terör devleti ismini sorumluluktan kaçırmak için mi, başka başka ülkeler sorumlu tutulmaya çalışılıyor"
Haniye'nin şehit edilmesinden, Amerika kendilerinin sorumlu olmadığını açıklamış.
Peki kim sorumlu Ben mi sorumluyum
Daha bir hafta önce bebek katili Netanyahu'yu 50 saniyede bir ayağa kalkıp alkışlayanlar, sizin kongrenizin üyeleri değil miydi
İsrail'in başındaki soykırımcı "Sivilleri öldürmüyoruz" diyerek, dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylerken, alkışlayanlar sizin senatörleriniz değil miydi
Haniye'nin şehit edilmesi sonrasında, İsrail'e bir saldırı olursa, savunmasına yardımcı olacağını söyleyen Amerika'nın bizzat kendisi değil mi
Bu; suçun apaçık itirafı değil mi
Kimseye şunu tavsiye etmiyorum.
"İran'ı lider kabul edip onun peşinden gidelim" demiyorum.
"Türkiye bütün İslam ülkelerine liderlik yapsın, hepsini peşinden götürsün" diyorum.
"İran'a güvenip yola çıkalım" demiyorum.
"Türk milletine güvenip, yola çıkalım" diyorum.
Ama Türk milletinin öncülük edeceği bir yolculukta, hedefimiz emperyalist katil Amerika ve soykırımcı terörist İsrail iken, "İran şöyle kötü, İran böyle kötü"