Kaçma Fırat, millet de CHP-DEM-PKK işbirliğini yüzünüze vuracak!

Haberturk'te önceki akşam yaşanan olay, Türkiye'de oynanan büyük tiyatronun bir özeti idi..

Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclisi Üyesi de olan, gazeteci sıfatı ile programa katılan Dr. Ali Haydar Fırat, CHP'nin HDP ile yaptığı ittifak eleştirileri üzerinden yüzüne karşı haykırılan gerçekler karşısında çaresiz kaldı ve programı terketti.

Tiyatroya bakar mısınız..

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde gizli ittifaklar yapıldığını ima ederek, "bizim dönemimizde ittifaklar şeffaf olacak" diyor..

14-28 Mayıs arasında, cumhurbaşkanlığı 1 ve 2. tur arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi'ne, kendisine destek verilmesi karşılığında, üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığını bıraktığına dair imzalanan protokolü, önce inkar edip sonra kabul etmek zorunda kalan ve bundan dolayı hiçbir utanç duymayanlar..

Şimdi yine kapalı kapılar ardında, gizli ittifaklarla, mahalli seçimlere giriyorlar..

Soyut anlatımla yetinmeyelim..

İstanbul'daki son milletvekili seçiminde üçüncü en yüksek oyu alan HDP, 22 ilçede birden aday çıkartmıyor..

Zaten 2019 mahalli seçimlerinde, büyükşehir adayı çıkartmamış ve açıkça CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediklerini ilan etmişlerdi..

Şimdi de aynı HDP, Esenyurt belediye başkan adayını, hem de ilan edildikten sonra CHP'ye değiştirttiler..

HDP hakkındaki Anayasa Mahkemesi'nde bekleyen kapatma davası ve o dosyada onlarca kişi hakkında suç isnatları sebepli siyaset yasağı istekleri ortada dururken..

CHP'nin eski ve yeni genel başkanları, HDP'ye şirinlik için, cezaevindeki eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a her konuşmalarında selam yollarlar iken..

Teröristbaşı Apo için daha iki gün önce "özgürlük"(!) isteyen HDP ile açık görüşmeler yapıp, kapalı kararlar alıyorlar iken..

CHP Parti meclisi üyesi Ali Haydar Fırat, "CHP'yi terörle ilişkilendirirsiniz. HDP ile bir ittifak yok iken, nasıl bunu söyleyebilirsiniz" diyerek itiraz ediyor..

2019 mahalli seçimlerinde, Osman Öcalan'ın televizyona çıkarılması ve Apo'nun mektubunun seçim meydanında okutulması üzerinden AK Parti'yi suçlarken, ve PKK'yı bitirme noktasında büyük riskler de alarak mücadele üstüne mücadele başlatan AK Parti'yi terörle ilişkili gibi göstermeye çalışmaktan hiç utanmazken, CHP'nin ise pir-ü pak olduğunu iddia edebiliyor..

Ve herkesin söz hakkı olan bir canlı yayında, konuşma yerine, kaçmayı tercih ediyor..

Dün de kendi sosyal medya hesabından şunları aktarıyor:

"Terör örgütüyle işbirliği yapıp bunu gizleyenler, halkımızın yoksulluğunu, açlığını ve yaşadığı sefaleti kapatma çabasında olanlar, Kurucu Genel Başkanım ve hayattaki en önemli yol göstericim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten şimdiki Genel Başkanım Sayın Özgür Özel'e, saygısızca ithamlarda bulunanlara karşı bir tepki ortaya koymayı partime oy veren milyonlarca yoldaşımın bana yüklediği bir sorumluluk olarak gördüm ve gereğini yaptım.'

Terör örgütü ile, askere kurşun sıkarken görüşme yapan hangi parti olursa olsun hepsi lanetlenmeyi hakketmiştir..

Ama..

PKK silah bırakma sözü verdikten sonra çözüm süreci başlatılmasını..

Askerlerimizin şehid edildiği bugünkü ortamdaki terör örgütü ile yapılan görüşme ve ondan alınan destek ile kıyaslarsanız..

Duvara toslarsınız.

"Osman Öcalan.. Osman Öcalan" diyorlar.

Osman Öcalan, PKK'yı meşru görerek değil, tam aksine PKK'yı terör örgütü olarak ilan ederek televizyona çıktı..

Ama şu an HDP, bir yandan teröristbaşı özgürlük isterken, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini ilan ederlerken, bir yandan da CHP'ye Esenyurt belediye başkan adayını değiştirip, kendi adamlarını dayatıyorlar..

Sorun işte burda.

Terör devam ederken.

"Teröristlere açıkça destek verenlerle CHP'nin işbirliği yapması"dır, sorun olan..

Osman Öcalan, televizyona çıktığı tarihte ve yaptığı konuşmasında, teröre, teröristlere destek veren tek kelimesi var ise, bunu terörle işbirliği olarak yorumlayabilirsiniz.

Ama Osman Öcalan'ın, teröristleri kınadığı, PKK'nın ABD'nin kuklası olduğunu belirttiği, HDP'nin de teröristlerle işbirliği yaptığını ifşa eden konuşmasını, terörle irtibat olarak yorumlarsanız, yalan söylemiş olursunuz. Aslında kendi suçunuzu örtmeye çalışmış olursunuz..

Kaldı ki..

Murat Karayılan şu an, CHP'nin adaylarının desteklenmesini istemiyor mu Mustafa Karasu.. Ve diğer PKK'nın tüm yöneticileri, HDP'yi ve CHP'yi desteklemiyorlar mı