Biz AK Parti'den ne bekliyoruz, onlar ne yapıyorlar

Cumartesi Anneleri, TBMM'de AK Parti Grubunu ziyaret etmişler..

Diğer partileri de ziyaret ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i de ziyaret etmişler ve yarın yapacakları 1000. hafta eylemiyle ilgili destek istemişler..

Solcular ister de..

AK Parti'ye sabahtan akşama kadar küfreden grubun öne çıkardığı grup ister de..

Özlem ablamız desteğini esirger mi

Dün açıklamasını yapmış ve "Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim. Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler" demiş..

Ve Özlem ablamızın, bu açıklaması sonrası, soldan çarklı internet siteleri, hemen başlığı atmışlar:

"İktidar ilk adımı attı: Cumartesi Anneleri açılımı"..

Özlem hanımı ziyarete gidemez, Sivas mazlumu Zafer Yelok, yıllardır cezaevinde..

Cezaevinden gönderdiği mektubu, dün akit'te yayınlandı..

Önemine binaen, şu cümleleri tekrar köşeme alıntılıyor, AK Parti Grubuna sesleniyorum: "Bu mektuba ne zaman cevap vereceksiniz"

Yelok mektubunda şunları söylüyor:

"Cezaevinden 28 Şubatçıları salıvermeleri bize reva görülen haksızlığı katladı. O gün mahkemelere brifing verip, mahkeme başkanlarını, üyelerini toplayıp Sivas sanıklarına ve diğer Müslümanlara en ağır cezalar verilmesini sağlayanlar bunlar değil miydi Telafisi olmayan en büyük acıları yaşatanlar bunlar değil miydi Şimdi onlar tahliye olurken ben 32 senedir suçsuz günahsız yere yatıyorum."

Evet, Yelok sorusuna cevap arıyor..

Bilmiyorum, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den bir cevap bulabilecek mi

Mektubuna devam ediyor, Zafer Yelok:

"Ben burada annemi, babamı kaybettim. Cenazelerine bile gidemedim. Bir evlat olarak son görevimi yapamamak ne kadar acı."

CHP'lilerin dolduruşuna gelen, Savcı Selim Kiraz'ı şehid edenleri kutsayanların TBMM'de milletvekili sıfatı ile oturmasına itiraz edemeyen, yeterince tepki koyamayan AK Partililere sesleniyor Zafer Yelok:

"CHP Genel Başkanı Gezi davasının mahkumlarının çocuklarının annesiz babasız kaldıklarını nasıl büyüteceklerinden bahsediyor. Bizim çocuklarımız yok muydu Öyle ya onlara göre Müslümanların çocuklarının hakkı hukuku yoktu. Onlar dünyada olduğu gibi, burada da çocuk hakları yoktu."

AK Parti Grup Başkanvekili, "boş boş oturuyoruz. Bir şeylerle meşgul olalım" diyorsa..

Cumartesi Anneleri'nden önce..

Sivas mazlumları ile ilgili bir çalışma yapsalar..

Adaleti sağlamak için, gerçeği ortaya çıkarmak için..

Üç gün ara ile hem Madımak, hem Başbağlar'da..

Dindar insanları iki defa ezen derin olayların aydınlığa kavuşturulması için çaba sarfetseler..

Madımak'ta dindar insanlar sorumlu tutulup, cezaevine konuldu.

Başbağlar'da apaçık cinayetler ortada iken, dindar insanlar mezara konulurken, katilleri ise üç gün bile cezaevi yüzü görmediler..

Buyrun çözün, milletin temsilcileri..

"CHP'lilerin odanıza getirdiği Cumartesi Anneleri ile ilgili sorunları çözmeyin" demiyorum.

Ama bu işin bir sırası olmalı..

Ve belki daha önemlisi..

Cumartesi Anneleri'nin, biraz da aldatıldıkları için.

Her hafta buluşup, sanki eşlerini, çocuklarını, babalarını öldürenler, kaybedenler AK Parti iktidarı imiş gibi oluşturmak istedikleri algıya karşı da, yüksek sesli bir tepki verin..

Mesela

Mesela, Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta gösterileri yarın mı yapılacak

AK Parti grubu adına, Özlem hanım da aracı olup, İçişleri Bakanlığı'ndan ve İstanbul Valiliği'nden "Taksim'de ve yakınlarında gösteri herkese yasak ama. 1000. hafta gösterilerine bir istisna sağlasak" diye talepde bulunduğu gibi..

CHP'lilerin getirdiği Cumartesi Anneleri'nden de, "Tamam, ben sizin için, yasak olan yerde dahi gösteri yapmanız için ricacı olacağım. Ama ben de sizden bir şey rica ediyorum. Lütfen, katilini aradığınız yakınlarınızın, hangi dönem öldürüldüğünü gizlemeyiniz. 1992'de, 1993'de, 1994'de öldürülen yakınlarınız için, AK Parti iktidarını sorumlu tutacak şekilde, gerçeklere aykırı beyanlarda bulunmayın!"