Elene elene devam

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Lig olarak adlandırdığı üç ayrı kupa mücadelesi var. Şampiyonumuz Galatasaray ön eleme oynayarak katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde grubu 3. tamamladı.

Adana Demirspor ilk kez boy gösterdiği Avrupa'da Konferans Ligi elemelerinde 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Belçika temsilcisi Genk'e penaltılarda kaybederek gruplara kalamadan elendi.

Konferans Ligi'nde elemeleri geçenlerden Beşiktaş, guruptan çıkamadı. Fenerbahçe grubu lider bitirdi ve son 16 turuna kaldı.

Dört takımla katıldığımız Avrupa turnesinde ilk aşamada Adana Demirspor'u, ikinci aşamada Beşiktaş'ı kaybettik. Kupa 1'de başarılı olamayan Galatasaray, Kupa 2 olan Avrupa Ligi'ne devam edecek. Başarı ile bulunduğu yerden devam eden tek takımımız Fenerbahçe olarak görünüyorsa da Konferans Ligi sonuçta, UEFA'nın alt seviye takımlar için düzenlediği üçüncü seviyede bir turnuva.

Bu yıl elemeler seviyesindeyken takımlarımızın topladığı puan hesaplanıp Avrupa'daki sıralamada hızla yükseldiğimizle övünüp durduk, sıra gruplara gelince ses çıkmaz oldu. Aslında gruplardaki rakiplerimizin bütçesine, oyuncu kalitelerine baktığımızda bizden yukarıda olmayan liglerin temsilcileri karşısında bile başarılı olamadık.