Bu futbol finale yakıştı

Süper Lig'de beklentilerin çok altında kalan iki büyük için sezonu kupa ile kapayacak teselli finalinin anlamı çok büyüktü. İlk 11'lere baktığımız Abdullah Avcı uzun süredir istikrarını koruduğu kadroyla sahaya çıktı. Serdar Topraktepe ise uzun süredir takımın başında olmasa da çok farklı 11 geleneğini sürdürdü. Beşiktaş'ta 10 numara oynayabilecek iki oyuncu iki kanatta maça çıktı. Böyle olunca da Beşiktaş tek forvet Muleka ile oynamak zorunda kaldı. Trabzon'un en büyük silahı Onuachu için önlem alınmamıştı. İngiliz stoper Worrall ile en azından hava hakimiyetinin kırılmasını bekleyenler yanıldı. Oyuna baskılı başlayan Trabzon oldu. Beşiktaş yarı sahasında bekleyen takımdı. Böyle bir oyun düzeninde kontra topta Onuachu'nun tüm yarı sahayı geçerek 13. dakikada attığı gol ders oldu.

Geriye düşen Beşiktaş kalabalık orta sahası ile yavaş yavaş oyunu ele almaya başladıysa da duran top dışında etkili olamadı. İlk yarının son dakikasında kazanılan penaltı imdada yetişti, soyunma odasına takımlar 1-1 ile gitti.

İkinci yarıda roller değişti. Bu kez ön alan baskısıyla başlayan Beşiktaş oldu ve 54'te Salih'in golüyle de öne geçmesini bildiler. İkinci yarı iki hoca da maçı kazanma hamleleri yaptılar. Son dakikalarda Beşiktaş skoru korumak isteyince maç 2-2'ye geldi. Bu sezon derbilerin şansız adamı Al-Musrati uzatmalarda uzaktan attığı şutla Beşiktaş'a kupayı getiren adam oldu.