Satan suçlu daalan değil mi

Londra merkezli Çevre Soruşturma Ajansı (EIA), 8 Nisan'da (dün) yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre Çin ile Türkiye'den büyük miktarlarda iklim ısısına neden olan eski soğutucular yasa dışı yollardan Avrupa'ya kaçırılıyor ve bu hurdaların aşamalı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik küresel anlaşmalar baltalanıyor.

İki yıllık gizli soruşturmanın sonuç raporunun sunumu böyle, içeriğindeki detay şöyle:

"EIA, HFC kullanımını azaltma taahhütlerine rağmen, Avrupa Birliği çapındaki kolluk kuvvetlerinin Türkiye, Rusya veya Ukrayna üzerinden giren yasa dışı sevkiyatları takip etmekte zorlandığını ve kaçakçıların tespit edilmekten kaçınmak için giderek daha karmaşık taktiklere başvurduğunu belirtti."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çin ve Türkiye'yi vitrine yerleştirirken, Rusya ve Ukrayna'yı iç sayfalarda gizleyenlerin raporunda bu hurda soğutucuları para verip alan ve dönüşüm malzemesi olarak kullanan ülke ya da ülkeler yok...

Bak şu işe...

Tamam, onları kaçak yollarla getirenler suçlu.

O zaman onlar ve hurda soğutucuları prosedürlere uygun olmayan yollarla işleyip, zararlı gazları doğaya salarak iklim ısısına sebep olanlar masum mu

Hayır.

Kaçakçılar bir suçluysa, onlar iki kat suçlu.

Nedense hazırlanması iki yıl süren raporda asıl suçlular yok.

İki yüzlülük değil de nedir bu

bbc.com'un 26 Kasım 2021'de bu konuda yaptığı bir haberdeki tespitleri ilginç:

"BBC'nin araştırmasına göre Çin yapımı HFC'ler, otomobillerin bagajlarında ya da kamyonlarla Romanya ve Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sokuluyor."

Daha çok para kazanma adına küresel ısınmaya yol açan AB ülkelerini gizleyen EIA, üç yıl sonra nedense Türkiye'yi de bu işe dahil etti.

Aramızdaki ruh hastaları

Sosyal medya, dünyada ne kadar çok 'kötü insan'ın olduğunu gözler önüne sererken, onlara vitrin de oluyor aynı zamanda...

MailOnline, 'Miss Mizzy' rumuzlu bir 'kadın haydut'un yaptıklarına fotoğraflarıyla birlikte geniş yer ayırdı. Bir kadın, sırf sosyal medyada takipçi ve beğeni sayısını artırmak ve bu sayede videolarının viral olması için Londra'da önüne çıkan yabancı kadınlara tokat attı, yumrukladı.