New York'ta düzenlenen 2025 Wall Street Journal Innovator Awards (Yenilikçi Ödülleri) töreninde sahneye çıkan Grammy ve Oscar ödüllü sanatçı Billie Eilish, yaptığı konuşma ve bağışla gündem oldu.
29 Ekim Çarşamba gecesi New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde gerçekleştirilen törende 'Müzik Yenilikçisi Ödülü'nü alan Eilish, yaptığı konuşmada dünyadaki eşitsizliklere dikkat çekti.
Aile içi şiddet, gıda eşitsizliği, hayvan hakları, iklim değişikliği ve karbon kirliliğini azaltma gibi alanlarda çalışmaya Changemaker Programı'na 'Hit Me Hard and Soft' adlı turnesinden kazandığı paranın 11.5 milyon dolarını bağışlayan şarkıcı, toplumun en zenginlerine empati çağrısında bulundu:
"Dünyanın gerçekten kötü ve karanlık olduğu bir zamandayız. İnsanların empatiye ve yardıma her zamankinden daha çok ihtiyacı var; özellikle de ülkemizde. Eğer paranız varsa, onu iyi şeyler için kullanmak harika olurdu. Aramızda benden çok daha fazla parası olan insanlar var. Milyarderseniz, neden milyardersiniz Kızgın değilim ama parayı biraz paylaşın cüceler!"
Turneden kazandığı 50 milyon doların 11.5 milyon dolarını Changemaker Programı'na bağışlayan şarkıcının bu sözleri söylediği sırada salonda bulunanlar arasında dolar milyarderi Mark Zuckerberg ile eşi de vardı. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu habere yapılan yorumlardan biri de şuydu:
"Dinliyor musun Taylor Swift"
Rodrigo Chaves'e ve Türkiye'ye ayıp edenler
Orta Amerika ülkesi Kosta Rika Cumhurbaşkanı Rodrigo Chaves ile eşi Signe Zeikate, Türkiye'nin Kosta Rika Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini başkent San Hose'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı.
Chaves, 2004-2008 yılları arasında Dünya Bankası'nda Baş Ekonomist olarak görev yaptığı dönemde Türkiye'nin hemen her yerini gezdiğini ve Türk halkının karakterini yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlattı.
Türk iş kadınlarını Cumhuriyet'in 102'nci yılı dolayısıyla düzenlenen kabulde Kosta Rika Cumhurbaşkanı Rodrigo Chaves, "Türkiye benim ikinci vatanım. Türk insanı dürüst, güvenilir ve sözüne sadık. Bir Türk bir şeye söz verdiyse, onu mutlaka yerine getirir. Bu yönüyle Türk halkını her zaman takdir ediyorum."

20