Ebru Yaşar ilgisi herkesi şaşırttı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Trabzon'da ikinci kez düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Ebru Yaşar'ın konseriyle sona erdi.
Trabzonlular festival boyunca her akşam Fuar Merkezi'ne akın etti. Çünkü Semicenk, Resul Dindar, Ferhat Göçer, Sinan Akçıl, Madrigal, Buray, Simge Sağın, Haluk Levent ve Ebru Yaşar ücretsiz konserleri burada verdi.
En kalabalık konser Haluk Levent'inkiydi.
Şarkıcı her zamanki gibi konser boyunca coştu, coşturdu. Trabzon'daki konserlerin hepsi yatsı ezanı okunmadan bitti, ama Haluk Levent, diğer meslektaşlarına oranla yarım saat daha fazla sahnede kaldı ve söylediği şarkılarla kendisini dinlemeye gelenlere adeta müzik ziyafeti çekti.
strong class'read-more-detail'Haberin DevamıFestivalin finalini yapan Ebru Yaşar, sahneye çıkmadan hafif bir yağış başladı ama Allah'tan çok sürmedi. Yağmur devam etse, Ebru Yaşar'ı dinlemek için alanı dolduran on binlerce Trabzonlu sevdikleri şarkıcıyı dinleyemeden evlerine dönerlerdi, Allah'tan korkulan olmadı.
25 yıldır aynı heyecan
Sahneye çıkar çıkmaz şarkı söylemek yerine podyumu bir uçtan bir uca dolaşıp kendisini dinlemeye gelenleri selamlayan Ebru Yaşar, ardından şunları söyledi:
"Bugün kara lahana çorbanızı ve Akçaabat Köftenizi yedim, suyunuzu içtim, havanızı soludum. Enerjim yerinde, sabaha kadar şarkı söyleyebilirim. 25 senedir şarkı söylüyorum.
Her seferinde beni heyecandan titretiyorsunuz. Bu akşam birlikte şarkılar söyleyeceğiz, beklediğinize değecek."
Ebru Yaşar, konserinin başında hep yeni şarkılarını söyledi. Trabzonlular, Ebru Yaşar'a yeni şarkılarında bile koro halinde eşlik etti.
Demek ki alandaki on binler, "Konserler ücretsiz, şöyle bir bakalım" diyenlerden değil, şarkılarını ezbere bildikleri Ebru Yaşar'ı dinlemek için oradaydı.
Kimse Ebru Yaşar'ın Trabzon'da bu kadar ilgi göreceğini beklemiyordu, o nedenle alandaki kalabalık herkesi şaşırttı.
Hangi şarkıları söyledi
Konserine 'Cumartesi' şarkısıyla başlayan Ebru Yaşar, ardından sırasıyla şunları okudu: