Maarifin Kalbinde Ramazan
ALİ ERKAN KAVAKLI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Maarifin Kalbinde Ramazan konulu etkinlikler yapılmasını emretmiş. Program öğrencileri camiyle buluşturma, yavrularımızın caminin temsil ettiği milli ve manevi değerleri tanıtma ve benimsetme amacı taşıyor.
Şeytanın adamları teyakkuza geçmiş, programa karşı çıkıyorlar. CHP eğitim temsilcisi Suat Özçağdaş, iktidarın 4-6 yaş Kur'an kursu açmayı, anaokulu açmaya tercih ettiğini söylemiş, Kur'an kurslarını, "ne idüğü belli olmayan yapılar" olarak nitelemiş.
Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki programı Anayasa ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı bulmuş, üyelerini Ramazan Etkinlikleri Programını uygulamamaya çağırmış.
Cumhuriyet gazetesi, çocukların camiye götürülmesini "ayrıştırıcı" bulmuş.
CHP ve taraftarları kuruldukları günden beri İslam dini ile savaşıyor. Ayasofya'yı 86 sene, Kariye Camii'ni 89 sene ibadete kapatan, 1932-1950 yılları arasında Türkçe ezan ve Kur'an uygulamaları terörü estirerek camileri boşaltan, satan, kiraya veren, depo, hatta meyhaneye çevirin zihniyet.
Almanya'da 6 sene öğretmenlik yaptım. Orada Kilise, (bizdeki muadili Diyanet) Kindergarten (anaokulu) açabilir. Benim çalıştığım eyalet Bayern'de Kindergartenlerin %90'ı kiliseye aitti. Her kilisenin çocuk yuvası vardı.
Bizim Diyanet anaokulu açamaz, sadece Kur'an Kursu açma yetkisi var. CHP buna karşı çıkıyor.
Kilise, ortaokul, lise, üniversite açabilir. Nürnberg'de Maria World Schule isimli bir kız lisesini ziyaret ettim, Müdire Rahibe Irmtraud ile röportaj yapıp yayınladım. Okulda müdüründen hizmetlisine rahibeler görev yapıyor, % 70 masraflarını devlet karşılıyor.
Diyanet'in okul açma yetkisi yok.
Hiçbir Alman eğitimcinin kilise okulları laikliğe aykırı dediğini duymadım.
Alman Anayasası "im Namen Gottes" (Allah'ın adıyla) diye başlar.
Almanya'yı senelerdir CDU (Hıristiyan Demokrat Parti) yönetir. Başbakan Friederick Merz Hıristiyan Demokrat Parti başkanı.
Almanya'da Kilise, okullardaki din dersinin içeriğini belirler. Hastane, hapishane, ordudaki dini eğitimin programını yapar ve bu eğitimi verir. Okullarda papazlar ders anlatır.
CHP ve Eğitim-İş'in laikliği dinsizlik olarak hatta İslam düşmanlığı olarak anlamalarının ve Müslüman milletimize dayatmalarının mantığını anlamak mümkün değil.
Diyanet'in anaokulu açma yetkisi yok. Tartışılması gereken şu:
Neden Diyanet'e anaokulu açma yetkisi yok
Kilisenin sahip olduğu haklara Diyanet de sahip olmalı.
Cumhuriyet'in İslam'ı ayrıştırıcı olarak nitelemesi tam olarak bir cehalet.
Sabancı Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre milletimizin % 95'i kendisini Müslüman olarak tanımlıyor. Ateist oranı %2.7.
İlkokul hayat bilgisi dersine göre milletleri birbirine bağlayan bağlar; din, dil, kültür, tarih ve vatandır.
Karahanlı Hükümdarı Tabgaç Buğra Han 930 yılında Müslüman

23