Gazze'yi unut(tur)ma
ALİ AKBEN
Değerli okurlarım, Gazze adeta ümmetin turnusolü oldu.
Sûreti insanları tanımak ve diğerlerinden ayırt etmek için en geçerli bir test olduğunun canlı şahidiyim.
2026 yılı ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Yeni yılın ilk saatlerinden itibaren Galata köprüsüne akın eden duyarlı vatandaşlarımıza kalbi selamlarımı iletiyorum.
Yılbaşını çılgınca kutlamış güruhun umurunda Gazze'de yaşanan insanlık dramı hiç olmadığı için sızdıkları derin uyku saatlerinde, İstanbul halkı fevç fevç Galata köprüsüne doğru akın etmiş ve sabah namazını eda ettikleri camilerde aldıkları manevi gıdanın gücü ile sadece köprüyü değil, tüm meydanı doldurarak hep bir ağızdan zalimlere yüksek sesle şöyle dediler.
"Sinmiyoruz, susmuyoruz. Gazze'yi Filistin'i unutmuyoruz" sloganları ve tekbirler eşliğinde katil İsrail hesap verecek, Gazze özgür olana dek mücadelenin devam edeceği hep bir ağızdan bir kez daha tüm dünyaya açık seçik deklare edildi.
Dünyaya verilen bu son mesajlar çok önemliydi. Çünkü Sarı gavur ve bibi'sinin kapalı kapılar arkasında yedikleri herzeler çuvala sığmayacak, gizlenmeyecek kadar büyük.
Gazze'de ateşkesin devam ettiği zannediliyor. Şehir meydanlarında düzenlenen protesto mitingleri nerede ise yok denecek kadar azaldı. Gazze duyarlılığı gelişmiş geniş halk kitlelerine, gençlere zulmün acımasızca devam ettiği mesajları örneklerle verilerek, insanlık yeniden Gazze duyarlığına davet edildi.
Yeni yılla birlikte geçen yılın bir muhasebesini yapabilenlerden olmalıyız. İnsanlık adına eşref yönümüz mü galebe çalmış yoksa esfele safilinde miyiz
Zaman su misali akıp giderken alık alık bakmış mıyız Yoksa her anını hesap gününe göre dizayn ederek hesap gününde yüzümüzü ak çıkartacak hal ve gidişimiz olmuş mu
Sorular elbette kişinin sorumluluklarına göre değiştiği için ben insanlığı ilgilendiren ortak bir acı olan Gazze ile ilgili sorunun cevabını merak ediyorum.
Açlığın, sefaletin, soğuğun ve her türlü acımasızlığın film stüdyosu haline getirilen Gazze ile ilgili genel bir soruya alnımızın akı ile cevabımız var mı
Yeni yılın ilk günü Galata köprüsünde bu sene üçüncüsü düzenlenen Filistin mitingine katılan yarım milyondan fazla insanımızın kıyamında bulunmuş olmak yeterli mi
Sorular elbette kişiye özel ve bireysel. Çünkü hesap günü hesabın hasbiliği geçerli.
Devlet millet olarak kenetlenip birlik hamurumuza su katılmasına müsaade etmezsek, sarı gavur ve piçi Netanyahu emellerine muvaffak olmayacaktır. Ayrı gayrı olup her kafadan bir avaz ile gavura fırsat verirsek geçmişte sık denedikleri gibi yine uyuyan hücrelerini harekete geçirecekler.
Son günlerde devletimizin teyakkuzu bu sebeplerden olsa gerek.
Yalova'da uyandırılmaya çalıştıkları hücreye, emniyet güçlerimiz zamanında müdahale etti, enselerinde boza pişirdi ve ülkemizin farklı bölgelerinden yüzlerce hazır hücreyi de derdest ederek yeni yıla huzurlu girmemizi sağladı.
Yalova'da şehid olan polislerimize Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Mekanları cennet, makamları âlî olsun.
Değerli okurlarım, sarı gavur ve piçi Netanyahu'nun yıkamadığı ve yıkamayacağı son kale ülkemiz. İçerden piyonları ile dışardan ise hazır tuttuğu vekâlet güçleri ile vurmaya devam edecek gibi gözüküyor.
ABD ve siyonist İsrail, Suriye'de PKK kalıntısı vekâlet güçlerini ülkemizde ise DEAŞ ile kötücül emeline haiz olmak için var gücü ile çalışırken, vatanperver görünümlü kemalist lâikler ve bir kısım solcular hükümete muhalefet etme hastalığı nedeni ile zalimlere zımmen yardım ettiklerinin farkında olmalılar ve aynı geminin içinde bulunduğunuzu unutmamalılar.
Yeni yılın ilk günü Gazze için toplanan duyarlı halk ve düzenleme komitesi üzerinden algı tüccarlığına soyunarak kendi kötücül niyetini açık eyledi.

21