Dünya aya, biz yaya

Değerli okurlarım ülke ve dünya gündemi öyle bir hızla değişiyor ki, gerçek gündemi yakalayana aşk olsun.

Biz görsek de görmesek de özellikle ülkemiz batısındaki dünyada Gazze gerçek gündem olmaktan hiç çıkmadı.

Birçok batı ülkesinde; şehir meydanları, caddeler sokaklar ve üniversite kampüsleri Gazze'de yaşanan katliam için kıyama geçen gençlerle dolup taşıyor.

Nerede ise günlük rutin haline gelen bu kıyama karşı emniyet güçlerinin tutuklama, tartaklama hatta acımasız orantısız güç kullanmasına rağmen kalabalıkların artarak devam etmesi birçok ülke yönetiminin Filistin devletini tanıması ve İsrail zorbalığına karşı mazlumların yanında saf tutmasına sebep oldu.

Müslümanların üzerlerine serpilmiş ölü toprağından kurtulup kıyama kalkmasından ve kendi ülke liderlerinin aklı seliminden ümidini kesen dünya gençliğinin başlattığı bu son intifada diğerlerinden çok farklıdır ve İsrail'i yöneten eli kanlı idarecilerinin kâbusu ve korkulu rüyasıdır.

Asıl gündem Gazze. Çünkü eli kanlı terörist İsrail çakalları, sadece çocukları kadınları ve yaşlıları acımasızca öldürüyor.

Kinini mazlum halkın üzerine bomba yağdırarak azaltmaya çalışıyor.

Gazze mücahitlerinin tüm imkânsızlıklarına rağmen terörist işgalcileri kuş gibi avlamasını hazmedemeyerek zulüm üstüne zulüm açlık ve sefalet ektiği Gazze inşallah bu zalimlerin mezarı olacak.

Zalim Netanyahu ve avanesi uluslararası mahkemenin verdiği karardan dolayı fare gibi kaçacak delik arayacak.

Böyle bir günde, ülkemiz gündemine bakıyorum ve hem utanıyor hem de hayıflanıyorum. Geçen hafta helikopter kazasında vefat eden İran Cumhurbaşkanı'nın ölümü üzerinden atıp tutanların kimliklerine ve kişiliklerine bakınca insan bu güruhun aklından şüphe ediyor.

Ülkenin başında İslam olduğu için yıllarca saldırdıkları İran'dan kaza sonrası gelen açıklamaları referans kabul ederek Türk İHA'sı akıncı üzerinden televizyonlarda ahkâm kesen emekli askerden tutun da kalemini satmış ahlak yoksunu gazeteci bozuntularına kadar herkes allame kesilip İran kaynaklı bu bilgi üzerinden savunma sanayimizi baltalamakla meşgul.

Bu güruh ülkemizle ilgili nerede ise tüm meselelerde hayırlı olan her şeye takoz olmakla da tescilli. Ekonomiden siyasete, savunmadan dış politikaya atıp tutmakta hünerli bu kesimin kestiği ahkâma göre ülkemiz çoktan beri batmalıydı ama çok şükür hem batmıyoruz hem de içerde dışarda bulduğumuz bataklıkları kurutmak için de var gücümüzle çalışıyoruz.