Ölüme razı edilmek

Sumud filosu semûdi Netanyahu zaliminin tüm entrika ve engellemelerine rağmen Gazze açıklarına kadar ulaştı.Sarı gavurdan cesaret alan haydut kasabın katilleri filoya uluslararası sularda baskınlar düzenleyerek bir suç daha işledi.

Niyatleri Gazze'ye bir damla su bir avuç gıda bırakmak olan aktivistleri derdest edip tutuklayarak da suçunu katmerledi.

Tüm insanlık canlı yayınlarda bu acımasız orantısız haydutluğu sadece izledi.Vicdani duyguları henüz dumura uğramamış insanlar ülkelerinin meydanlarında toplanarak bu zulme isyan edip yöneticilerini birkez daha uyardı.

Filistin devletini tanıma yarışına giren batılı ülke liderlerinden bu hukuksuzluğa ve alçaklığa karşı tık ses yok.

Bşrkaçı hariç hepsi birden tut yemiş bülbül oldu.

Sus pus.

Susmasalar ve kendi vatandaşlarınıda derdest eden bu zorbaya karşı diklenseler sorun belkide çözülecek .Ama tavırlarından belli nerde ise suçlu olarak açlıktan ölen evleri barkları yıkılan tükenmiş Gazze halkını gösterecekler.

Geçtiğimiz hafta boyu tüm dünya ülkelerinin devlet ve hükûmet başkanlarının katılımı ile devam eden BM toplantısında ana gündemi Gazze halkı ve iki yıldır süren acımasız katliama karşı çaresizliğin fotoğrafını gördük.

Cumhurbaşkanımız ve birkaç onurlu omurgalı ülke başkanının gayretleri ile sağır ve dilsiz dünyaya bu açık katliam belgeleri ile gösterilerek farkındalık oluşturuldu.

Katliamın birinci ve en büyük ortağı sarı gavura olan biten ve bitirilen herşey açık seçik amasız fakatsız gösterildi.Sarı gavur elbette gavurlığunu yapacak ama sanırım geçmiş dönemlerdeki gibi daha pervasız olamayacak ve hatta zevahiri kurtarmak için taklalarda atacak.

Şu açık ve net,bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi devam edemez.Ne sarı gavur ne de Gazze kasabı istedikleri gibi at oynatamayacak ve hatta gerisin geri adımlar atarak zevahiri kurtarmaya bile çalışacaklar.

Emare çok ancak en sondan başlarsak,Gazze kasabının ABD kongresine gelirken yol boyu yuhalanması,sarı gavurun İsrail protestosu yapan gençlerin vizesini iptal ederek sınır dışı edileceği tehdidi ve başka birçok üstü açık kapalı zırvalamalarına rağmen ABD de şehir meydanı dolduran gençler bu tehditlere kulak asmadılar ve katil Netanyahu sloganları ile meydanları inlettiler.Polis müdahale etmeye bile cesaret edemedi.

Gazze kasabının BM de konuşmaya başlaması ile birlikte 180 ülke temsilcisi alkışlarla kasabı protesto edip salunu terk ederken zalimin yüz hatlarından düştüğü gayya kuyusunda yapmaya çalıştığı zırvalarını dinleyen bile olmadı.

Çok uzak değil 5-10 yıl önce İsrail için bugün yaşadığı ve yaşattığı rezaletlerle ilgili ön fikir beyan edeni evinde yok eder dense inanılırdı.