Gazze Gazze Gazze

Değerli okurlarım İsrail terör devleti 20 aydır Gazze'yi havadan ve karadan bombalayarak taş üstünde taş bırakmayacak şekilde yerle bir etti.

Bu acımasız saldırılar zinde dünyanın ve İslam coğrafyasının gözlerinin içine bakarak adeta dünyaya meydan okurcasına yapıldı.

On binlerce masum insan çoluk, çocuk, yaşlı, hasta denmeden hunharca katledildi ve bir o kadarı da enkaz altında çürüdü. Yüz binin üzerinde kolu bacağı kopmuş yaralı ise ölümünü beklemeye devam ediyor. Bu acımasız katliamlardan hastanelerde etkilendi ve hastaların ve yaralıların tedavi olacağı tüm kurumlarda yerle bir edildi.

Derin uykuda olan İslam dünyasına halkımızdan ve devletimizin yetkili mercilerinden yükselen onurlu ses dışında ciddi bir tepkinin olmaması düşündürücü olması yanında aynı zamanda üzüntü verici.

İsrail zulmünün her geçen gün mazlum Gazze ve Filistin halkının üzerinde şiddetlenmesi ve dozunun da giderek artmasında arzı mevud ve tanrıyı kıyamete zorlamak gibi saçma teolojik inancı hafife almamak gerekiyor.

Evanjelist dünyayı da arkasına alan bu sapık inanış, er yâda geç bölgemizde ciddi çatışmalara sebep olacak. Bu sapkın güruhla bugün olmasa bile yakın bir gelecekte karşı karşıya geleceğiz.

Acımasız saldırının başladığı ilk günlerden günümüze, İslam dünyası uyuyadursun ve hatta Hamas mücahitlerini terörist olarak yaftalaya dursun, dünya milletleri ve birçok ülke düşünsel hatalarını anladı ve fevç fevç şehir merkezlerini dolduran halklar tek yürek olup zulmün devamına son verilmesi için hep bir ağızdan Gazze kasabına lanetler yağdırmaya ve idarecilerini Filistin devletini tanımaya zorluyorlar.

Gazze kasabı acımasızlığının bedelini er yâda geç bu dünyada ödeyecek. Ancak bundan sonra hiç bir İsraillinin can emniyetinin olmayacağı bir dünya ile karşı karşıya olduğumuzda başka bir gerçek.

İsrail kurulduğu ilk günden günümüze ABD'nin şımarık piçi olarak ondan aldığı güçle Araplarla yaptığı savaşlarda bugüne kadar yenilgi yüzü görmemişti. Gazze mücahitleri bu şımarıklığa şamarı yapıştırmış, 12 gün savaşında da İran; füzeleri ile delinmez dedikleri demir kubbeyi tarumar edince sarı gâvur devreye girip şimdilik sulhu sağlamış ama şımarık piçin rahat duracağına inananlardan değilim.

Sade ülkemiz değil nerede ise tüm dünyada İsrail vatandaşı olmak bir artıdan çok büyük bir risk taşıyor artık. İsrail bu durumlara düşecek ve Yahudiler kaçacak delik arayacaklar dense bugün bu mümkün olabilir diyorum. 3-5 hatta 10 yıl önce böyle bir cümle için mümkün değil diyenler elbette haklılar. Acımasızlığı gaddarlığı ve hatta akla mantığa mugayir teolojik görüşleri bugünkü kadar açık olmadığı için haklılar.

İlahi adalet kavramı bizim dinimizle ilgili ön kabulümüz ve zalimler için yaşasın cehennem diyen merhum Said-i Kürdi yaşadığı zor günler için bu veciz sözü söylese de bugün de aynı tazelikte ve cehennem yaşamalı ki, bu dünyada hak ihlali yapanlara ölüm var ölüm hatırlatmasını yapalım.

Eski Türkiye'de İsrail ve MOSSAD için hafızalar yokladığında akla gelen şeyler bugün yerini çok farklı kabullere bıraktı.