"Bayrak Şairi"miz unutulur mu!.

Hain darbe girişimin 9. yıl dönümünde; yurt içinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlendi.

Ben de iki programa katılma imkânı buldum.İlki Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki"En Uzun Gece" belgeseliydi

500'den oluşan dev bir kadro ile sergilenen temsilde:

FETÖ'nün gerçek yüzü -bir kez daha- gözler önüne serildi.Destansı özellik taşıyan En Uzun Gece, âdeta 15 Temmuz'u bizlere yeniden yaşattı.

Temsilin ağırlık noktası Turgut Aslan idi.

İstihbarat Daire Başkanı Aslan'ın ailesi ile nasıl vedalaştığını, hainlerle nasıl mücadele ettiğini, başından vurulma anında geçen diyalogları izlerken davetliler heyecanlandı, duygulandı.Program boyunca alkışlarla gözyaşları birbirine karıştı.

Şehit yakınları ve Gaziler de davetliydi.Onlar da o gece verdikleri mücadeleyi, ekrana yansıyan görüntülerle tekrar hissettiler.

Temsilin en can alıcı noktalarından biri deCumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla vatandaşları sokağa davet etmesiydi...

Darbe girişiminin seyrini değiştirenAstsubay Ömer Halisdemir'in de şehit edilme görüntüsü; hem ekrana yansıtıldı hem temsilen canlandırıldı.Bu anı izleyen anne ve babasının yürek yangını alevlendi.

En Uzun Gece'nin danışmanlığını üstlenen isimMillîEğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'di.Proje Direktörlüğünü ise Fecir Alptekin yapmış.Fecir hanım Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı aynı zamanda.

Genel Koordinatör Prof. Dr. İbrahim Sarıtaş daGürkan Tanyaş ile birlikte metni kaleme almış.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü, Genel Sanat YönetmeniÖmer Faruk Belviranlı'nın seslendirdiği ilahi ruhumuzu titretti.

Müzikler Ali Otyam, Selim Atakan ve Aytuğ Ülgen'e aitti.Sahnede o geceyi canlandıran oyuncuları,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi,Devlet Sahne Sanatları Topluluğu, Devlet Çoksesli Korosu'nu, üstün performanslarından dolayı kutluyorum.

Bu arada dikkatimi çeken iki hususu da aktarmak isterim.

Abdurrahim Karakoç, Bahtiyar Vahapzade, Nurullah Genç,Sezai Karakoç, Attila İlhan, Mehmet Akif Ersoy'dan alınan şiirlerin terennüm edildiği,

Her sahnesinde şanlı al bayrağımızın dalgalandığıEn Uzun Gece'de, neden "Bayrak Şairi"mize yer verilmedi

Hâlbuki Arif Nihat Asya'dan bir şiir alınabilirdi.Ben bunu önemli bir eksiklik olarak görüyorum.

İkinci konu da temsilin sonunda çekilen aile fotoğrafı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Emine Hanım'ın da olduğu, emeği geçenlerin bir araya geldiği fotoğraf çekimine,DSST Yönetmeni Soner Satı davet edilmedi.145 dansçının bel kemiğini oluşturduğuEn Uzun Gece'nin bir başka eksikliği de buydu…

İkinci programa gelince…

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı'nın düzenlediği,"15 Temmuz: Hafıza, Adalet Ve Gelecek Paneli"Dışişleri Bakanı Yardımcı iken İletişim Başkanlığına atananProf. Dr. Burhaneddin Duran Hoca'nın ilk etkinliğiydi.Panelin açılışını Burhaneddin Hoca ileCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı.

Cevdet Beyin konuşması tarihînitelikte bir analizdi.

Panelin amacını çok güzel anlattı:

Hafızanın, o gece neler yaşandığını, adalet kavramının FETÖ ve ve arkasındaki karanlık güçlerden nasıl hesap sorulması gerektiğini, geleceğin ise bu acı tecrübeden çıkarılacak derslerle nasıl daha sağlıklı, sağlam bir zeminde inşa edileceğini ifade ettiğini örneklerle dile getirdi.

Cevdet Beyin vurguladığı bir konu daDarbe girişimine karşı uluslararası duyarsızlıktı:

"Bir başka ülkede halk sokağa çıkıp bu direnişi gösterse, herhâlde tüm dünyada, demokrasi kitaplarında örnek olarak anlatılırdı. Ama 15 Temmuz gecesi maalesef 'demokratik' dediğimiz dünya, Türkiye'deki bu eşsiz direnişi görmezlikten gelmiştir. Uzun süre böyle bir tavırla yaklaşmıştır..."

Terörsüz Türkiye meselesi de gündemindeydi Cevdet Beyin:

"Türkiye 'bu bağlarından, bu yüklerinden kurtulmasın' diye düşünen çeşitli çevrelerin provokasyon, dezenformasyonlarına karşı çok dikkatli olmamız lazım."