Sayamadım kaç yıl oldu yan yatalı
2019 muydu, 20 mi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak söylüyordu.
Şubat ocaktan, mart şubattan, bu sene geçenden, gelecek sene bundan iyi olacaktı.
O Ramazan Bayramı'ndan önce olmadı, bu Kurban Bayramı'ndan sonra muhakkak başaracaktık. Uzakta kara görünmüştü
Bilmem halkımızın yüzü güldü mü, ekonomi rayından ayrıldı ayrılalı
Faizle enflasyonumuz, liramız da hâlâ yaralı; düzelmedi yan yattı yatalı.
Sabredecektik, az daha diş sıkacaktık, sonuna gelmiştik, şunun şurasında milada ne kalmıştı.
Dünyadan pozitif ayrışacaktık.
Miladın sürekli gecikmesi, hep ertelenmesi mi...
Kötü yönetimden, yanlış faiz-enflasyon kararlarından, fakiri daha da fakirleştirirken zengini daha zengin yapan çarpık düzenden değildi.
2023'te Ay' sert inemememizin, Hans'la George'un uzaydaki ayak seslerimizi duyup 'eyvah, çılgın Türkler geliyor' diye panikle kaçışmamasının da nasıl yönetildiğimizle ilgisi yoktu.
Ekonomik bağımsızlık savaşıydı, dış güçler saldırıyordu, ekonomik tetikçilerin işiydi hepsi, onun için biz yaklaştıkça uzaklaşıyordu milat, gölgesini yakalayabilir mi insan, kovaladıkça kaçar, iktidar ne yapsındı, gerekirse kuru ekmek soğana talim edecek ama sonunda biz kazanacaktık.
Sabredilmez mi, dünyada bizim devrimiz başlayacaktı üç vakte.
Gelin görün ki...
Döndük dolaştık, dış güç fonlarıyla ekonomiyi düze çıkaracağımız müjdelerine geldik yine. Akkuyu'daki Rus enerji santraliyle bizim milli nükleer güç olmamız gibi bir şey.
El santraliyle ne kadar süper güçler ligine katılabiliyorsak el parasıyla da işte ancak o kadar bağımsız ekonomi olmuyor muyduk
Faiz de enflasyon da yüzde 19'du. Sonra iktidar, güya enflasyonu düşürmek için faiz indirmeye başladı. Uyaranlara da demediğini bırakmadı. Dış güçlere çalışan mandacılıklarından girdi, emperyalist düşmana uşaklıklarından, hainliklerinden çıktı.
Bu gayretlerle nihayet bazılarımızın Türkiye Yüzyılı başladı, Emekliler Yılı'nı bile geride bırakıyoruz. Yalnız, halk için hâlâ milatlar milatları kovalıyor, beklenen gün gelmedi.
Ufukta görünüyor muydu peki
Belki ben yanlış günde baktım, bulutlar kaplamıştı her yeri.
Bir de o uğursuz şarkı gelip dolanmıştı dilime, nereden icap ettiyse...