MHP'nin listesi niye 154'lük
Sinan Ateş cinayeti tüm bağlantılarıyla aydınlatılsın, diyorsunuz...
MHP, bunu kendisine karşı düşmanca bir eylem, bir saldırı sayıyor.
Polisin ortaya çıkardığı bağlantıları, savcılığın hazırladığı iddianameyle Emniyet kayıtlarından yazıyor, örtbas edilmesin diye de konuşuyorsunuz...
MHP, bunu kendisine yönelik bir iftira olarak alıyor ve sizi, MHP'yi bulaştırmakla suçluyor.
Oysa sadece Ankara'da, gün ortasında işlenmiş bir siyasi cinayetin üstü kapatılmasın istiyorsunuz. Hepsi bu.
Fakat MHP tutuyor, 'suçtan zarar gören' olarak davaya katılma dilekçesinde sizin de adınızı yazıyor. Mahkeme çağırsın, gelip bildiklerinizi anlatın diye.
Polisin, savcının, Ayşe Ateş'in bildiklerinden başka bir bildiğiniz olduğunu söylememişsiniz. Polisin ulaştığı bağlantılar karartılmasın, üstüne gidilsin, demişsiniz.
Mahkemeye çağrılsanız yine aynısını tekrarlayacaksınız, belli.
Böyle siyasetçi, akademisyen ve gazetecilerden 154 isim belirlemişler. Ben de varım aralarında.
Ya mahkemede konuşun ya susun, mesajı. Başka ne anlayalım şimdi biz
İzler karartılırsa karartılsın, cinayet örtbas edilirse edilsin, azmettiricilerin yanına kalırsa kalsın, adalet yerini bulmazsa da bulmasın; bize ne mi!
Sonucu sorgulamayalım mı!
Adaleti kovalamak, cezasızlığa karşı çıkmak bize kalmamış mı!
Dünkü basın toplantısında Devlet Bahçeli, 154'lüklere şöyle verdi veriştirdi:
"Bazı çevreler, 2024 yılı içinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, yalanlar, hakir görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir... Yakın takip altındayız. Şu görmüş olduğunuz liste, kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl ve kimlerle konuştuklarının, MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir."
Bahçeli'nin "elimizde" dediği de gizli, gizemli bir dosya değil.
Sinan Ateş cinayetinin üstüne giden siyasetçi, hukukçu ve gazeteciler, yasa dışı bir iş yaparken dinlemeye takılmamış. Polis de o kayıtları, savcı yerine MHP'ye vermemiş.
Hayır, bu 154 kişinin yasa dışı dinlendiği de çıkmıyor.
Sadece TV'de, kimin kimle konuştuğu ellerindeymiş.
Ama sanki gizli bir bilgi havasında sunuluyor.
Bahçeli, dosyadaki isimlerin 'bizi hedef gösteriyorlar' diye yakınmasına da kızıyor.
Şöyle:
'Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem, hukuki nitelikli olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız."