DEM'e açılan kapı CHP'ye kapanırsa

Açılım saçılım, müzakere, çözüm filan olmadan yapılanlara bakınca sormadan edemiyor bazıları... Ya bir de açılım saçılım, müzakere, çözüm filan olsa neler yapılacaktı demek

Bahçeli, tabuları bir bir yıkmaya devam ediyor. Her tabuda MHP'yle ilgili bir önyargıyı da tuzla buz ettiğini kabul edelim.

Düşünebilir miydiniz; Bahçeli, Öcalan için "PKK'nın kurucu önderi" bile dedi.

Aslında bir durum tespitinden ibaret. Malum olanı söylüyor. Örgütü kuranın şimdi de dağıttığını anlatmaya çalışıyor.

Ama düne dek öyle demedikleri, diyenleri terör propagandasıyla suçladıkları için epey yankılandı. Sarsıcı ve sansasyonel bulundu.

Ne de olsa Bahçeli'den önce meseleyi böyle ele alanlar, derdini savcıya anlatmak zorunda kalıyordu.

Hâlâ herkesin bu tabiri kullanıp kullanamayacağı da şüpheli. İktidar mensuplarına serbest olan, muhalefete de serbest olmayabiliyor. Bir CHP'li kullansa pekâlâ terörü övmekten okka altına gidebilir.

En azından iktidar ayrıcalığına sahip olan ağızlar, artık başına "bebek katili" ya da "terörist başı" sıfatları koymadan Öcalan'ın adını anabilecek. Ona ruhsat çıktı.

Fakat muhalefetin azami dikkati elden bırakmamasında yarar var.

Çünkü MHP, DEM'e açtığı kapısını CHP'ye kapattı. Terörsüz Türkiye ve bağımsız Kürdistan konularında tavrı net değil diye.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, bir X paylaşımıyla yeni durumu deklare etti.

Demek ki MHP, DEM'i net olarak bağımsız Kürdistan'a karşı ve Terörsüz Türkiye'den yana görüyor. Yoksa CHP'ye kapattığı kapısını ona açmazdı.

Kısacası DEM 'in', CHP 'out' oldu.

Öyle ya; Öcalan ve Kandil bölücülüğü bıraktı, ayrı devlet veya özerk eyalet talebinden vazgeçtiler diye bölücülük suçlaması ortadan mı kalkacaktı

Onun yerine yeni bölücü bulundu, piyango bu kez CHP'ye vurdu. Bağımsız Kürdistan istemediğini, bölücü olmadığını, Terörsüz Türkiye'yi savunduğunu artık iktidarın külahına anlatsın.

DEM'e, Öcalan'a ve Kandil'e açılan siyaset alanı İmamoğlu'na, CHP'ye, Özgür Özel'e hızla kapatılıyor.