Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya

Ramazan ayını bitirdiğimiz bu bayram günlerinde, ülkece bayram tatilini geçiriyoruz. Biz tatildeyiz, fakat önümüzdeki süreci insanlığa zehir etmeye and içenler ajandalarını takip etmek için, ellerinden gelenleri yapmaya devam ediyorlar. Birkaç gündür ülke medyası ve haber bültenlerinde, istisnasız tüm televizyon haberlerinin üç haberde biri küresel iklim değişikliği ve karbon emisyonunun önemi konusunda. Acayip bir propaganda var. Hangi görüşten olduğu fark etmeksizin canlılığın temel taşı olan karbona, tüm haber bültenleri savaş açmış vaziyette. Her ne kadar karşıt görüş gibi görünseler de mesele karbon meselesi olunca, hepsi ortak bir havuzdan çektiği aynı propagandayı yapıyor. Karbon emisyonunu azaltmazsak, küresel iklim değişikliğinin acılarını ağır yaşayacakmışız! İnsan gibi yaşamazsak, karbon emisyonunun azalacağına, tüm insanlığı inandırmak için yarışıyorlar. Bakalım, Avusturalyalı Jeolog Prof. Ian Palmer bu konuda ne demiş

"Geçen yıl Senatör Malcolm Roberts, Avustralya'da CSIRO isimli Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü'ne sordu:

- Lütfen bana insan kaynaklı karbondioksit salınımının küresel ısınmaya yol açtığını kanıtlayan birkaç bilimsel makale verebilir misiniz

CSIRO ona yalnızca bir adet bilimsel çalışma sundu. Üstelik konuyla ilgili bile değildi. Bu yüzden onlara tekrar sordu. Gösteremediler. Bu, 25 yıldır dünyanın her yerindeki bilim insanlarına sorduğum bir soru. Gazetecilere sordum bu soruyu, politikacılara sordum.

Beni dışlamalarına şaşmamalı. Çünkü hiç kimse bilimsel literatürden insan kaynaklı karbondioksit salınımının küresel ısınmaya yol açtığını gösteremez.

Yanıldığımızı varsayalım. Diyelim ki insan kaynaklı gaz salınımı küresel ısınmaya yol açıyor. Toplam insan kaynaklı emisyon, dünya gezegeninde oluşan toplam emisyonun 3' üdür. Yani, eğer emisyonların 3'ünün küresel ısınmaya neden olduğunu gösterebilirseniz, okyanus gazlarından kaynaklanan doğal emisyonların 97'sinin küresel ısınmaya neden olmadığını göstermelisiniz. Bu da hiç gösterilmedi. Yani, bütün bu küresel ısınma konusunu gösterilemeyen bir şeyin üzerine kurduk.