Bu Seçimin En Büyük Eksiği

15 yıl önce de bu tarihlerde yerel seçimler vardı.

29 Mart 2009 seçimleri...

İstanbul'da merhum Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, İzmir' de ise Aziz Kocaoğlu seçilmişlerdi.

2009 yerel seçimlerinin sonucunda, en sürprizli yerlerden biri de Sivas'tı!

Sivas'ta, Doğan Ürgüp seçilmişti.

İstanbul, Ankara ve İzmir 'de beklenen sonuçlar alınmıştı, ama Sivas'ın sonucu tam manasıyla sürpriz olmuştu, fakat bu neticeyi hiç kimse de sürpriz olarak nitelendirmemişti.

Evet, hiç bir kamuoyu yoklaması Sayın Doğan Ürgüp' ü seçimin favorisi olarak göstermemişti, lakin netice olarak sürpriz, ama insanların yüreklerinde olması gereken neticeydi, çıkan netice.

Çünkü, Sivas bir yiğidosunu, ülke bir delikanlısını, ülkücüler başkanlarını, ağabeylerini kaybetmişlerdi!

Ondandır ki, Sivas'ta alınan netice şaşırtıcı olsa da hiç kimse tarafından sürpriz olarak görülmedi!

Biliyor musunuz anketçiler seçmene, "Oy verdiğiniz partiye oy vermeseniz, kime oy verirdiniz" diye sorduğunda, 90'ı Muhsin Yazıcıoğlu diyordu.

Neden mi...

Refah Yol iktidarı kurulurken, oylamanın kilit partisi olduğu halde, "... şu kadar bakanlık, şu kadar genel müdürlük isterim " pazarlığının içerisinde olmamış, apoletlilerin tehditlerine rağmen, "Ben milletin iradesinin gereğini yaparım" deyip 7 milletvekili ile Refah Yol hükümetine güven oyu verdiği için..!

Oysa, hükümet kurup indirme hakkını kendinde görenler, önüne bol sıfırlı banknotların olduğu çantaları koyup, "Tüm ekranlar sana açılacak" dediklerinde,"Ben ne yanlışlık yaptım da bana bu teklifi yapma cesaretini gösterdiler" sorusunu kendisine sorup, günlerce kendini kahretmişti!