Benden demesi

Seçimler bitti mazbatalar alındı, şimdi de partilerde ne olacak, ne kararlar alınacak, Türk siyaseti nasıl şekillenecek merakla bekleniyor.

Bir başka ifadeyle, partiler arası rekabet bitti, şimdi partilerin içerisinde rekabet başladı.

İşin aslına bakarsanız, her siyasi yapı, kendince seçim neticesine bakıp, gördüğü zaviyeden kendince kararlar alacak, yeni döneme göre de kendilerine çekidüzen verecekler.

Kimileri siyaset mazisinde yerini alacak, kimileri de beyin ölümü gerçekleşmiş olduğu halde, fişe bağlı şekilde devam edecek.

Bir de yeni yeni doğumlar olacak gibi...

Hülasa, bu seçimlerin neticesinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında arzı endam edecek, yeni siyasi parti ve partiler görmeye de hazırlıklı olalım diyeyim, bu konuyu şimdilik burada kapatayım.

İster kendini, kadrolarını söylemlerini yenileyecek olan partiler, ister yeni doğacak partiler olsun, her iki kesime de naçizane kendimce aciliyet arz eden iki hususu bir kez daha arz etmek isterim.

Birincisi, iktidarda ya da iktidara talip olan siyasi yapıların programlarına çok acilen, "Alınacak tüm kararlar kültür Bakanlığı' nın onayından geçecektir " iradesinin konması!

Çünkü, kültür toplumların hayat klavuzudur!

Çünkü, ekonomiden tutun da şehirleşmeye, sağlığa, eğitime kadar toplumların hayatıyla alakalı her aşama, kültürün konusudur.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler, imar konusunda alacakları kararları kültür süzgecinden geçirseler, asla asla asla çarpık şehirleşme olmayacaktır!