Trump'ı çok bekledik değil mi

Hadi itiraf edelim: Trump'ın bu Ortadoğu seyahatinde Türkiye'ye gelmesini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir fotoğraf vermesini çok istedik değil mi Gelmedi zalim!

Suud'dan ve Körfez ülkelerinden 4 trilyona yakın yatırım sözünü aldı ve gitti. Bu arada Ahmed el Şara'yı da Riyad'a çağırıp günahlardan arındırmayı hatta kutsamayı ihmal etmedi! Şara'ya, "Umarım işler istikrara kavuştuğunda İbrahim Anlaşması'na katılırsınız'" uyarısını yaparak

Trump'ın Ortadoğu politikalarının sırrı bir, ilk döneminde Körfez ülkeleri ve İsrail ile gerçekleştirdiği ve "israil'i tanıma" öncelikli "İbrahim Anlaşmaları"nda yatıyor bir de "para"da, diğer ifadesiyle "Cukka"da

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan için de "Suriye işini çözdüğü"nden hareketle çok güçlü takdir ifadeleri kullanmıştı. Baktım Şara için kullandığı sözlere, tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine benziyor.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Karar'daki mülâkatta Trump'ın Türkiye'ye gelmeyişini haklı olarak "saygısızlık" diye niteliyor. Aslında "Saygısızlık'tan öte" gördüğünü de şu sözlerinden anlıyoruz:

"Trump'ın Türkiye'de tavrı saygılı değil. Orta Doğu'ya geliyorsunuz, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'ni dolaşıyorsunuz, Suriye Devlet Başkanı ile Suudi Arabistan'da görüşüyorsunuz ama Türkiye'ye uğramayı düşünmüyorsunuz. Suriye ile ilgili bir zirve Türkiye'de yapılır, Suudi Arabistan Suriye'nin komşusu bile değil. Burada Türkiye'nin rolü ne Trump'la olan ilişkiler çok sistematik yürümüyor. Trump, Türkiye'yi Putin'le buluşmak için bir mekân olarak görüyor. Türkiye'nin Ukrayna-Rusya politikası doğru giden bir politika. Aktif tarafsızlık politikası doğru bir politikadır. Trump'ın Orta Doğu turu yapıp Türkiye'ye gelmemesi saygısızlıktır. 'Putin gelirse ben de Türkiye'ye gelirim' diyerek Türkiye'yi ikincil bir konuma düşürdü."

Bir süredir dünya kamuoyunun geldiği nokta şu: Trump'a ne yapsa yakışıyor. Muhtemelen bunu Türkiye olarak biz de içselleştirmiş durumdayız.

Ne yapacaktık ki gelmeyince Serzenişimizin bir karşılığı olacak mıydı Trump bu. Çin'i, Rusya'yı, Ortadoğu'yu, Hindistan Pakistan'ı, İran'ı elhasıl dünyayı yeniden harmanlıyor.

Körfez Suudlar Ellerinde para var sırf bu yüzden önemsenebilirler Trump gibi birisi tarafından, ama ona bir de "İbrahim Anlaşmaları" kurgusu ile "İsrail açılımı" temin ederseniz işte size ballı börek

İbrahim Anlaşmaları, önceki dönemindeki Yahudi asıllı damadı - danışmanı Jared Corey Kushner'in yürüttüğü projeydi, kılıçlı, sihirli küreli gösterilerle, alayı vâlâ ile gerçekleştirildi o 2020'de Şimdi ikinci dönemi ve onu güdüyor Trump

O zamandan bu yana Suud'da da, Körfez ülkelerinde de epeyce "ilerleme!" gerçekleşmiş bulunuyor.

Şeyh Zayed'in ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'(BAE)ndeki karşılama töreni Trump'a "Ben bile bu kadarını beklemiyordum" dedirtmiş olmalı.

Trump bizim başörtülü kızımız Rümeysa Öztürk'e