Trump, ABD savunma sanayi devlerini toplayıp silah ve mühimmat üretimini artırmalarını istemiş. Yani, "İran'da savaşı kazanamayacağız ama siz çok para kazanacaksınız!" demiş. Vietnam'dan İran'a ABD politikası budur.
BİR AMERİKAN KLASİĞİABD, devletlerin ve/veya yöneticilerinin, ABD için güvenlik riski olduğu bahanesini kullanarak saldırdığı ve milyarlarca dolar, binlerce asker kaybettiği Vietnam, Irak, Libya, Afganistan ve Suriye'den, geride bölünmüş, yıkılmış, halkı göçe zorlanmış ülkeler bırakarak çıktı ama ABD savunma sanayisi, kaybedilen her savaştan hep kazandı.
DÜŞMAN YARATMAKABD, iktidara gelmesine destek olduğu Humeyni rejimini düşman ilan edip nükleer silah ve ABD'yi vurabilecek, uzun menzilli füze yapacağı bahanesiyle İran'a saldırdı. 1990'lı yılların başında İsrail'de bana verilen çok özel brifingde de aynı iddialar tekrarlanmıştı! Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'na taraf, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın denetimine tabi İran'ın nükleer programını denetim altına almak için İngiltere, Fransa, in, Rusya, Almanya ve ABD arasında bir anlaşma imzalanmıştı (2010). Bu anlaşmadan çekilen Trump'ın, Ortadoğu barış sürecini bitiren ve ABD'yi İran'a saldırtmaya yemin etmiş Netanyahu'nun peşine takılması da normaldir. Trump'ın Ortadoğu'ya bakışını, Gazze Barış Kurulu bile fazlasıyla anlatır.
İSRAİL İSTİKRARSIZLIK NEDENİDİRABD'nin Lübnan, Irak, Suriye ve İran'a saldırmasının, Türkiye'de PKK terör örgütünü desteklemesinin bir gerekçesi de İsrail'in güvenliğinin sağlanmasıdır. İsrail'in güvenliğine en büyük tehdit, İspanya'dan, Orta Avrupa'dan, Rusya'dan gelen Yahudi'lere, İngiltere ve ABD'nin Ortadoğu'da kurduğu İsrail devletinin izlediği yayılmacı, saldırgan politika nedeniyle, İsrail'in kendisidir.
İRAN DENGE UNSURUDURRejiminin savunulacak yanı olmayan İran, saldıran taraf değil. Gazze'de bir lokma yiyecek için kuyrukta bekleyen çocukları hedef alan, hastane, mülteci kampı vuran İsrail ve müzakereler sürerken İran lider kadrosunu öldüren, kız okulunu vuran ABD ise saldıran ve sürekli olarak savaş suçu işleyen devletlerdir.
İran, Türkiye ve Mısır'la birlikte, hele İsrail kurulduktan sonra, bölgede bir denge unsurudur. Bu denge, özellikle Sünni Arap ülkeleri için önemlidir. Son günlerde İran'a atfedilen ancak İsrail ve ABD tarafından yapıldığı anlaşılan Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine, Azerbaycan'a, GKRY'ye yönelik saldırılar, İran ve Türkiye etkisizleştirildiğinde Ortadoğu'nun nasıl bir yayılmacı, emperyalist tehditle karşı karşıya kalabileceğinin göstergesidir.
TÜRKİYE NEDEN SIRADAMossad-CIA operasyonlarıyla Körfez ülkelerinde, Türkiye'de, Azerbaycan'da düşman olarak gösterilen İran, dağıtılması gereken bir ülkedir. Bunu Trump söylemektedir. Amaç Ortadoğu'yu ABD ve İsrail planları çerçevesinde yeniden şekillendirmektir. Bunun için İran'dan sonra Türkiye de dağıtılmalıdır. Nitekim bir süredir, İran'dan sonra sıranın Türkiye'de olduğu, başta ABD ve İsrail basınında, Türkiye'nin neredeyse yarısına yakınını Büyük Kürdistan'ın bir parçası olarak gösteren Sevr haritalarıyla anlatılmaktadır.

3