BİLAL ERDOĞAN: Muhteşem bir eğitim hayatı var: Henüz babası hapisteyken Indiana Üniversitesi'ne girip üstün başarıyla tamamladı.
Henüz babası başbakan değilken Harvard'dan kabul aldı ve bu üniversitenin "Master of Public Policy" programından mezun oldu. Böylesi bir müktesebatla bambaşka işler yapabilecekken kendisini Türkiye'nin gençlerinin eğitime vakfetmiş durumda. Bu alanda çok önemli bir boşluğu dolduruyor.
-SELÇUK BAYRAKTAR: Anlatmaya bile gerek yok. Türkiye'nin savunma sanayisi alanında kaydettiği üstün başarıda onun payı büyük. Ülkemizin teknolojide atılım yapması için çırpınıyor. Takozları birer birer yıkarak ilerliyor bu alanda. Önce hayal kuruyor, sonra hedef belirliyor. Hayallerini gerçekleştirdikçe, hedeflerine ulaştıkça... Türkiye'nin savunma alanında büyük bir hikâye yazıyor. Bunu yaparken de gençlere çok özel bir önem veriyor.
Haberin Devamı*
-HAKAN FİDAN: Uzun süre istihbaratın başında görev yaptıktan sonra Dışişleri Bakanı olarak şimdi de dış politikada herkesin kabul ettiği başarılara imza atıyor. Akılla, stratejiyle, bilgiyle, birikimle bu alanda önemli işler yapıyor. Dur durak bilmeden büyük bir çaba içinde. Konulara hakimiyetiyle, temkinli yaklaşımlarıyla, maceradan uzak duruşuyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin çıkarları konusunda ödünsüz bir tutumu var.
*
-İBRAHİM KALIN: Bir arka-plan toparlayıcısı. İstihbaratın çok önemli olduğu bir süreçte MİT'in başında bulunması itimat telkin ediyor. Soğukkanlı bir yaklaşımı var. İkna gücü çok yüksek. Empati duygusu büyük. Bu özellikleriyle Terörsüz Türkiye sürecinin kazasız belasız başarıya ulaşmasının en büyük şansı. Saha hakimiyetiyle stratejik bakış açısını muazzam biçimde harmanlamış durumda.
*
Haberin DevamıBu dört isim de...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarının, vizyonunun, iradesinin, kararlılığının gerçekleşmesi için canla başla çalışıyor.
*
Bu dört ismin de...
Erdoğan'a bağlılığı tartışılmaz.
*
Bu dört isim de...
Yetişmiş insan eksikliğini büyük ölçüde tamamlayan dört büyük kıymet.
*
Bu dört isim de...
Tamamen işlerine odaklanmış durumda.
*
Bu isimler üzerinden yazılan hayali senaryoların...
Bu isimler üzerinden kaynatılan fitne kazanlarının...
Özellikle bu isimlere yönelik FETÖ'cülerin yaptıkları bin türlü alçaklığın...
Tek bir nedeni var:
*
Erdoğan'ı en güçlü, en kıymetli, en değerli yerlerinden vurarak yıpratmaya çalışmak.
YANAR İÇİM GÖYNÜR ÖZÜM
Yunus Emre şöyle diyor:
*
Haberin Devamı"Miskin Ademoğlunu benzetmişler ekinciye / Kimi biter kimi yiter yere tohum saçmış gibi / Bu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm / Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi."
*
37 yaşındaydı Gülşah Durbay.
Belediye başkanı seçilmişti. Görev yapacaktı. Olmadı.
Genç yaşta kaybettik kendisini.
Yunus Emre'nin dediği gibi...
Gök ekini biçmiş gibi oldu.
O yüzden hepimizin yanar içi, göynür özü.
*
Ama en çok da CHP Lideri Özgür Özel'in içi yanıyor.
Cenazede gözyaşları içinde yaptığı konuşmanın samimiyetinden çok ama çok etkilendim.
Ferdi Zeyrek'in ardından Gülşah Durbay'ı kaybetmek...
Gözyaşları içinde şöyle dedi Özgür Özel: "6 ayda bir tabut bayraklıyoruz. Yeter artık. Allah hepimize dayanma gücü versin. Bundan sonra da güzel bir gün görelim."
*
Haberin DevamıÖzgür Özel'in şahsında tüm CHP örgütlerine yürekten başsağlığı diliyorum.
CEMEVİNE KİM ÖYLE DEMİŞ
Özgür Özel şöyle demiş:
"AK Parti'nin mantığı 'Cemevi, cümbüş evi' dedikleri için Cemevlerini Kültür Bakanlığı'na bağladılar."
Cemevine cümbüş evi demek...
- Alevilere yönelik ahlaksızca bir saldırıdır.
- İnanca yönelik devasa bir saygısızlıktır.
- Çok ama çok büyük bir terbiyesizliktir.
AK Parti yönetiminden herhangi bir kimse böyle bir şey söyledi mi Özgür Özel, bunun yanıtını vermelidir.
Eğer Özgür Özel, "Böyle söylemediler ama onların mantıkları böyle" diyorsa...
Kendisinin mantığı hakkında bin türlü söz işitmeye hazır olsun.
ŞİİRE GAZELE
Erdoğan'ın gençlerle buluşmasında en çok hoşuma giden bölüm:
*
Haberin DevamıAhmet Kaya'nın en sevdiğimiz şarkısı "Şiire Gazele"nin...
Erdoğan ve gençler tarafından söylenmesi.
*
Rahat uyu Ahmet Kaya.
Sana çatal bıçak fırlatarak ayıp edenler utanç içinde saklanacak yer ararken...
Sen devletin en tepesindeki ismin şarkılarını söylediği bir sanatçısın artık.
YUSUF TEKİN YAMAN POLEMİKÇİ
Yer: Meclis
*
CHP'lilerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e:

10