Sporla gençliğimiz ve geleceğimizi kâbusa dönüştürmeyelim!..

Tekvando federasyonunda 'lisanslı sayımız 800 bin' haberi gördüğümde, ülke genelinde spor yapan ve bu satırlarda sıkça ifade ettiğimiz 'İslam ve Spor' vurgusu-hassasiyeti geldi aklımıza.

İslami ve insani görev taşıyanların sık sık gündeme getirdiği 'Bu gençlik nereye gidiyor' sözlerine şahit olmaktayız ya! Sporun bu süreçteki yeri ve katkısı ne Spor açısından soruyu soran da, soruya muhatap olan da, ne hikmetse, çözüm konusunda bir 'adım' atma gayreti-cesareti gösteremiyor. Bugüne kadar o gençliğin manevi yıkıma neden olacak 'nedenlerin' önüne set çekilseydi, bu felaket başlamadan bitirilir, köklerini dini inanç ve tarihinden alan nesil bu duruma gelmezdi, emin olun
SPOR NASIL ALET EDİLİYOR
Sporun kötü emellerine alet-malzeme edilmesinin o kadar fazla yolu ve yöntemi var ki. Vatandaşı siz spor yapmaya teşvik ederken, davet ettiğiniz, adına 'modern' denilen safsatanın-sporun kurallarını kimlerin belirlediği hususu, yeteri kadar araştırıp-incelendiğini sanmıyorum!

Her işlerimizde olduğu gibi, spor konusunda da (spor kıyafetinden-eğitmenine, spora ayıracağımız vakitten-şansbahis oyunlarına kadar) danışabileceğimiz ne önemli kaynak Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Sünneti olmalı.

İnsanlığın imtihan için geldiği bu dünya hayatında, 'göz açıp, kapayıncaya kadar' şeklinde ifade edilen dünya hayatından, kul olarak asli vazifelerimizi yapmadan göçüp gidersek, işte o vakit 'vah' halimize! Dini değerleri yıpratmak ve zayıflatmak için, 'malzeme' olarak spor kullanılabilmektedir.

Açık alanlarda giyilmesi ayıplanacak kıyafet, spor salonlarında giyilmesi yadırganmayabiliyor. Bir kişinin, bir başkasına kötü söz (küfür) söylemesine hoş karşılanmazken, aynı hareketin tribünlerden, üstelik toplu-koro halinde söylenmesine normalmiş gibi görüp, garipsenmeyebiliyor!

Bu ve buna benzer daha birçok örnek. Her bir örneğin çıkış noktasına baktığımızda 'bir şey olmaz' anlayışı hakîm. O bir şeyler, çok şeylere tetikledi maalesef. Siz eğer vücuda giren bir 'mikrobu' kısa sürede vücuttan atmaz, yok etmezseniz, o ihmalkârlık insan hayatına mal olabilecektir. Sporda da benzer durum var. Eğer ölçü Kur'an ve Sünnet olmadığı takdirde, yapılan eylemle batı, siyonist, emperyalist (adına ne derseniz deyin) güçlerin plan ve projelerine malzeme olursunuz.
SPORLA HAYAT NASIL KÂBUSA DÖNÜŞÜR
Bir konuda bir sorunu ortaya konulduğumuzda, çözüm önerisi sunmak gibi de sorumluluğumuz olmalı.