Trabzonspor'u alkışlarken düşündürdükleri!.!

Papatya falını bilmeyenimiz yoktur sanırım. Umutla başlanan ve seviyor veya sevmiyor ile biten, anlık bir süreç. Trabzonspor'un bugün ortaya koyduğu futbol ve aldığı neticeler, papatyanın işlevliği, bir var(mış) bir yok(muş) türünden. Türkiye Kupasında çeyrek finale yüksel, çok geçmeden ligde Alanyaspor'a net bir skorla yenil. Kabullenilir bir durum değil! O nedenle bu takım bir yandan kendini alkışlatırken, diğer taraftan düşündürüyor da.

Bu durum ise bordo-mavili taraftarları oldukça endişeye sevk ediyor. Lig sıralamasında üçüncülüğü paylaştığı Beşiktaş'ın Galatasaray'a kaybettiği haftayı fırsata çevirip, haftayı üç puanla kapatarak, lig üçüncülüğü için büyük avantaj yakalayabilirdi. Fakat olmadı! Olmamasının ise sürpriz olmadığını, puan cetvelinden anlıyoruz.

Bordo-mavili ekip ligde oynadığı 28 maçın 10'unu kaybetmiş. Buna rağmen ligde üçüncü sırada. Bu da aslında, takımlar açısından ligin ne kadar istikrarsız-kalitesiz geçtiğinin bir göstergesi. Trabzonspor'da bu pastadan-tutarsızlıktan kendi üzerine düşen payı, fazlasıyla alması demek!.!

HAKEMLER VE TRABZONSPOR

Trabzonspor'un bu sezonki istikrarsızlığından bahsederken, bordo-mavili yönetimin de bundan ne kadar ders veya dersler çıkardığına bakmak gerekiyor. RAMS Başakşehir ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı öncesi Trabzonspor Kulübünden hakemlere yönelik bir ses yükseliyor; "endişeliyiz.". Endişelerini ise, müsabakaya etki etmesi muhtemel 'kirli' ellere bağlıyorlar.

Kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan bu endişe yazısını gördüğümüzde, bizler de 'endişelenmeye' başladık. Açıklamayı önemli bulduğumuz için de tam metni yayımlama gereği duyduk; "Müsabakaya etki etmesi muhtemel kirli eller dolayısıyla endişeliyiz. Sevincimizin bir kez daha kursağımızda kalma ihtimali sebebiyle endişeliyiz. Daha önce defalarca yaşanan hakem hataları nedeniyle endişeliyiz. Alın terimizin çalınması sebebiyle endişeliyiz. VAR'ın yok olması sebebiyle endişeliyiz. VAR odasıyla da mücadele edecek olmamızdan dolayı endişeliyiz. Takımımızın bu sezonki en büyük hedefi olan Ziraat Türkiye Kupası'na ulaşma konusunda uğraşlarımızın alıkonulması ve ortaya perişan bir tablo çıkarma çabalarına karşı endişeliyiz."

Bu ve benzer açıklamalar çoğu takımın gündeminde. Bu bağlamda bir-kaç konuya değinmekte fayda olacağı kanaatindeyiz; "Trabzonspor ligden sonra Kupa'ya havlu atsaydı, bu tür açıklamanın muhatapları kendini aklamış mı olacaktı